Consideratii la alegerea unei porti automate

Consideratii la alegerea unei porti automate

1 Shares
0
0
1

Spre deosebire de portile actionate manual, care necesita efort fizic dar si timp pierdut pentru a fi deschise si inchise, portile automate se deschid si se inchid simplu si usor, de la telecomanda, fara a mai fi nevoie de timp pierdut si de efort fizic pentru actionarea acestora.

In plus, atunci cand conditiile meteo sunt nefavorabile, cu siguranta este neplacut sa stam sa deschidem si sa inchidem aceste porti, asa ca este firesc ca oamenii sa caute informatii despre automatizari porti preturi, si sa isi automatizeze portile.

Atunci cand se doreste automatizarea portilor insa, trebuie tinut cont de cateva detalii importante, si anume:

Dimensiune de deschidere

Dimensiunea totala a deschiderii va fi un factor determinant major in determinarea tipului de poarta automata potrivit. In general, cu cat este mai larga deschiderea portii, cu atat mai scumpa va fi instalarea acesteia.

Disponibilitatea spatiului

Spatiul disponibil pe toate laturile care inconjoara poarta, poate limita tipul de poarta automata care poate fi utilizata. Daca instalatia este situata pe un spatiu rural mare, unde mult spatiu este disponibil, probabil poate fi folosit orice fel de poarta automata. Facilitatile situate in zone aglomerate din zonele urbane sau centrale, unde spatiul este foarte mic, pot fi limitate la doar una sau doua optiuni pentru portile automate.

Viteza de deschidere si inchidere

Diferitele aplicatii necesita viteze diferite de deschidere si inchidere. In timp ce vitezele de deschidere lenta pot fi acceptabile in aplicatii rezidentiale si comerciale, acestea sunt total inacceptabile in aplicatiile industriale cu volum mare, cum ar fi la un centru de distributie sau aeroport. Viteza de deschidere care este prea lenta poate provoca incurca traficul si poate crea frustrarea utilizatorilor.

Greutatea portii

Greutatea totala a portii determina tipul si gradul operatorului de poarta. In general, cu cat este mai mare si mai mare poarta, cu atat va cantari mai mult. Porti de aceeasi marime vor cantari diferit, in functie de materialul folosit.

Locul de amplasare

Trebuie sa se ia in considerare tipul de cartier unde se instaleaza poarta automata la specificarea unei porti. In general, portile instalate in apropierea zonelor rezidentiale (unde copiii sunt probabil prezenti) necesita masuri de siguranta mai stricte decat portile instalate in medii pur industriale.

Grad

Majoritatea operatorilor de poarta sunt proiectati sa opereze porti care se afla pe un nivel plat. Portile care trebuie sa se deschida sau sa se inchida mergand in sus sau in jos pe o inclinatie pot provoca uzura excesiva asupra operatorului portii si pot conduce la o defectiune prematura.

Ciclul de functionare

Numarul de cicluri de deschidere si inchidere a portii in fiecare zi trebuie luat in considerare atunci cand selectati un operator automat de poarta. Anumite tipuri de operatori de porti conceputi pentru utilizare in scopuri rezidentiale pot fi destinate sa fie ciclate de zeci de ori pe zi sau mai putin. Aceste tipuri de operatori de porti vor esua rapid intr-un mediu industrial unde poarta este ciclata de sute de ori pe ora pe o perioada de 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an.

Alimentare electrica: In timp ce unii operatori de porti usoare vor lucra cu o putere electrica standard 110/120 VAC, majoritatea operatorilor de porti medii si grle vor necesita 220/240 VAC sau curent electric trifazat. Poate fi uneori dificil si costisitor sa obtineti acest tip de energie in locul unde va fi instalata poarta.

1 Shares
You May Also Like