Cum este in realitate viata la azil?

0 Shares
0
0
0

Azilele de batrani reprezinta acea locatie in care persoanele invarsta care nu au nevoie de spitalizare, insa care nu pot fi ingrijite acasa, isi pot petrece restul zilelor, insa pentru a intelege cum stau lucrurile cu azilele de batrani, va invitam sa parcurgeti alaturi de noi acest articol.

Asadar, exista persoane invarsta care nu sunt bolnave in asa fel incat sa necesite internare in spital, insa nu se mai pot intretine singure. Adica, nu mai pot sa isi faca singure cumparaturile, nu mai pot sa gateasca, nu mai pot merge singure la toaleta sau la dus, asa ca au nevoie de ajutor.

Ei bine, intr-un azil batrani Bucuresti batranii vor fi cazati, vor fi ingrijiti si vor avea parte de cele mai bune conditii de trai, pentru ca restul zilelor pe care le mai au de trait sa fie cat mai frumoase.

Acestora nu le va lipsi niciodata mancarea la azil, acolo unde vor avea parte de mic dejun, pranz si cina in fiecare zi, plus una sau doua gustari. Mancarea de regula este pregatita la bucataria azilului, iar seniorii nu vor manca de doua ori in zi aceiasi mancare.

Exista batrani cazati la azil care au nevoie de medicamente zi de zi, asa ca personalul calificat al azilului va veni cu medicamentele recomandate de catre medic pentru fiecare senior in parte. In plus, daca batranii au nevoie de consultatii, acestia pot sa fie consultati direct la azil sau pot sa fie transportati la un medic specialist.

Exista situatii in care batranii de la azil au nevoie de kinetoterapie sau de diferite tipuri de masaj, asa ca anumite azile le pot oferi si aceste beneficii.

Unii dintre batranii cazati la azil au nevoie de ajutor chiar si pentru a se deplasa, pentru a merge la toaleta sau la dus, insa la azil gasesc sprijin in tot ceea ce isi doresc sa faca. Acestia vor fi insotiti cand se vor plimba in curtea azilului, vor fi ajutati sa ajunga la toaleta sau sa intre la dus; pe cand acasa in singuratate, nu ar fi avut de la cine sa primeasca ajutor.

Pe langa toate aceste lucruri mai amintim si faptul ca hainele seniorilor sunt curate tot timpul, acestea fiind spalate oricand este nevoie la spalatoria proprie a azilului. In plus, pe langa haine curate, acestia au parte si de lenjerie de pat curata.

Seniorii cazati intr-un azil de batrani, pot acum sa socializeze cu toti ceilalti care sunt cazati la azil, pot lega prietenii si pot desfasura diferite activitati impreuna. In acest fel, cu siguranta timpul lor va trece mult mai repede si mai placut, decat ar fi trecut acasa, in singuratate.

La azil, batranii au posibilitatea de a se uita la televizorul din camera de cazare, sau pot chiar sa isi aleaga carti de la biblioteca azilului pentru a citi.

Deci, dupa cum se poate vedea, nivelul de trai din azilele de batrani sunt mult peste asteptari, asa ca este normal ca batranii sa isi doreasca sa se mute la azil pentru a scapa de singuratate cat mai repede.

0 Shares