Cum se prepara espresso fara un espressor?
O lovitura (sau doua) de espresso este un lux incredibil, in special pentru cei care iubesc cafeaua grozava. Sa te bucuri de un espresso necesita de obicei un espressoar scump sau o plimbare la cafeneaua ta locala. Dar daca nu aveti timp sau bani pentru aceste optiuni? Cu putina creativitate si un aparat de cafea manual (pe care probabil ca l-ati achizitionat deja), puteti face o cafea in stil espresso.

Definirea cafelei „Espresso”

In mod surprinzator, in ciuda prevalentei sale in cafenele din intreaga lume, nu exista o definitie fixa ​​pentru un espresso. De fapt, este aproape mai usor sa-i determine pe experti sa fie de acord cu ceea ce nu este espresso. Cu toate acestea, exista cateva orientari de baza asupra carora toata lumea este de acord.

Espresso este un tip de cafea extrem de concentrata formata exclusiv din cafea si apa . De obicei este fabricat intr-o masina care foloseste presiune foarte mare pentru a forta apa fierbinte printr-un cos bine ambalat de cafea fin macinata pe o perioada scurta de timp.

Bautura rezultata are un strat de suprafata spumos cunoscut sub numele de crema, care este greu de obtinut prin metode alternative de preparare. Ceea ce variaza intre masini, bariste si definitii sunt specificul, cum ar fi presiunea precisa, temperatura apei si gramele de cafea.

Cel mai mult este de acord ca este necesara o presiune minima de 9 bari (130 psi) pentru prepararea espresso, o forta care necesita o masina specializata. Aroma intensa tipica a espressorului provine dintr-un raport foarte mare de cafea la apa, desi exista din nou o anumita diferenta de opinie cu privire la cantitatile exacte.

Cum Se Prepara Espresso Cu O Oala Moka

Oala Moka este adesea denumita espressor cu soba, chiar daca nu face espresso adevarat. Intr-un espressor, apa este fortata prin cafeaua sub presiune ridicata, ceea ce duce la cafeaua cu care suntem cu totii familiarizati.

Bautura rezultata obtinuta pe o plita este concentrata si aromata, ca un espresso, dar ii lipseste crema caracteristica atunci cand este turnata. Daca folositi cea mai proaspata cafea expreso de la Espresso Cafe, puteti obtine un strat de aur frumos deasupra vasului, dar nu se transfera in ceasca.

Cu toate acestea, o oala Moka este o modalitate simpla si ieftina de a obtine o cafea in stil espresso acasa, folosind cafea expreso de la Espresso Cafe. Cea mai mare ingrijorare cu un vas Moka este supra-extragerea si cafeaua cu gust ars, dar ambele probleme pot fi evitate cu putina grija si practica.

De ce aveti nevoie:

  • Oala Moka;
  • Cafea expreso de la Espresso Cafe;
  • Rasnita;
  • Apa filtrata la rece;
  • Cana calda.

Pasi pentru realizarea acesteia:

  • Se macina fasolea cafeaua la o macinare expresa fina.
  • Umpleti camera inferioara a oalei Moka cu apa filtrata la rece.
  • Umpleti cosul de filtru cu fasolea cafea macinata si asamblati vasul Moka introducand cosul de filtru in camera de jos umpluta cu apa si insuruband camera de sus.
  • Asezati vasul Moka pe o sursa de caldura (arzator de soba, farfurie fierbinte, chiar si foc deschis daca sunteti in camping) si asteptati ca apa din camera inferioara sa ajunga la fierbere.
  • Asteptati sunetul caracteristic, care va permite sa stiti ca camera superioara este acum plina de cafea delicioasa. Scoateti vasul Moka de pe caldura imediat si turnati continutul camerei superioare intr-o cana.
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.