Cunoasteti tipurile de aplicatii care exista si pentru ce sunt acestea

Cunoasteti tipurile de aplicatii care exista si pentru ce sunt acestea

0 Shares
0
0
0

Cunoasteti tipurile de aplicatii care exista si pentru ce sunt acesteaApp

In zilele noastre, datorita erei tehnologice, cu totii avem la indemana un smartphone, care poate accesa internetul. Probabil ca esti antreprenor si, profitand de aceasta tendinta, ai venit cu o idee fantastica de a crea o aplicatie; dar stii ce tipuri de aplicatii exista si care ti se potriveste cu adevarat? Vrem sa vorbim despre fiecare dintre ele, dar mai intai este important sa intelegeti ce este o aplicatie. Inainte de a incepe sa utilizezi teleofonul pe aplicatii, e posibil sa ai nevoie si de un acumulator original.

Ce este o aplicatie?

O aplicatie este o aplicatie pentru computer conceputa pentru a rula pe smartphone-uritablete si diferite dispozitive mobile. Lucrul imbogatit despre a avea o aplicatie este ca faciliteaza procedurile si activitatile pe care utilizatorii le desfasoara periodic.

Tipuri de aplicatii

In prezent, exista trei tipuri de aplicatii.

  1. Aplicatii native

Daca sunteti unul dintre cei care utilizeaza un smartphone, atunci ati folosit acest tip de aplicatie. O aplicatie nativa este dezvoltata special pentru un anumit sistem de operare. Fiecare dintre platforme: Android, iOS sau Windows Phone, au un sistem de operare diferit si propriul mediu de dezvoltare; deci, daca doriti ca aplicatia sa fie disponibila pe toate platformele, trebuie sa creati mai multe aplicatii folosind instrumentele oficiale ale sistemului de operare selectat.

Aplicatiile native sunt activate pentru a profita la maximum de functionalitatile dispozitivului. Ei pot folosi aparatul de fotografiat, GPS, accelerometru, lista de contacte, etc. In plus, aplicatiile native pot utiliza sistemul de notificare si pot functiona fara o conexiune la internet.

O caracteristica importanta a acestui tip de aplicatie este ca acestea trebuie instalate, in cea mai mare parte, prin intermediul magazinului oficial de aplicatii al fiecarui sistem de operare si atunci cand sunt descarcate ocupa un spatiu pe dispozitiv.

 

  1. Aplicatii web sau aplicatii web

Aplicatiile web sunt un tip de aplicatie care nu trebuie sa fie instalate pe dispozitiv sau sa ocupe spatiu pe acesta. Acestea pot fi accesate printr-un browser web (Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge etc.), indiferent de sistemul de operare utilizat. Aceasta optimizare este posibila datorita tehnologiilor precum HTML5, CSS3 si Javascript.

Multe companii nu au doar aplicatii native, ci si aplicatii web. Probabil, le-ati folosit si nu le-ati stiut; printre cele mai cunoscute sunt Whatsapp, Facebook, Spotify, Pixlr, Trello, Netflix, Microsoft Office Online etc.

 

  1. Aplicatii hibride:

Aplicatiile hibride combina caracteristici din aplicatii native si aplicatii web. Lucrul obisnuit pe care il au cu aplicatiile native este ca acestea sunt achizitionate printr-un magazin de aplicatii si ocupa un spatiu pe dispozitiv.

Aceste aplicatii nu sunt dezvoltate special pentru un anumit sistem de operare, ci refolosesc componente de cod pentru diferite sisteme de operare. Acest lucru face posibila reducerea costurilor de dezvoltare un pic.

Un punct culminant este faptul ca aplicatiile hibride ruleaza prin browserul web al dispozitivului mobil (desi nu il observam) ceea ce limiteaza viteza si functionalitatile pe care le pot avea.

  • Daca afacerea ta doreste sa ofere pentru prima data utilizarea unei aplicatii pentru clientii tai, o optiune buna este o aplicatie web, deoarece procesul de dezvoltare este mai simplu si mai ieftin;
0 Shares
You May Also Like