Ce plante rezista bine la umbra si cat de importanta este umbra in gradina ta?

Ce plante rezista bine la umbra si cat de importanta este umbra in gradina ta?

0 Shares
0
0
0

Ce plante rezista bine la umbra si cat de importanta este umbra in gradina ta?Gradina este situata astfel incat partea sa sa fie la umbra in cea mai mare parte a zilei? In mod surprinzator, aceasta nu este o mare problema. Folositi doar plante iubitoare de umbra in zonele cele mai solicitante.

Datorita acestui lucru, puteti adauga culori interesante in acele locuri, la fel ca in alte parti ale zonei, iar intreaga gradina va arata impresionant. Nu aveti experienta si nu sunteti sigur cum sa alegeti cele mai bune plante de umbra? Va prezentam cele mai universale plante de umbra care vor creste in orice gradina. Vedeti cat de usoara este gradinaritul si exemple de plante rezistente la umbra.

O gradina umbrita este intr-adevar o problema atat de mare?

O gradina mare si bine amplasata inseamna o multime de posibilitati de amenajare. Locatiile cu multa lumina solara sunt perfecte pentru multe plante interesante care fac gradina cu adevarat frumoasa. Prin urmare, proprietarii de proprietati situate in principal la umbra au o mica problema.

Dar acest lucru nu inseamna ca aceste zone trebuie sa ramana lipsite de plante. Asigura-te ca alegi plante care iubesc umbra. In mod surprinzator, exista multe posibilitati. Plantele de umbra pot fi atat flori, cat si arbusti, asa ca nimeni nu ar trebui sa aiba probleme in a gasi arbusti de umbra sau flori care sa ii placa.

Iedera comuna, plantele de baza pentru zonele umbroase

Iedera comuna (Hedera helix) este una dintre cele mai populare plante de umbra. Poate fi plantata in locuri mai putin insorite. In plus, aceste plante de umbra nu au nevoie de prea multa ingrijire. Din acest motiv, este o planta perfecta pentru o gradina si, de asemenea, pentru un balcon.

Heuchera si Heucherella, flori pentru umbra

Clopoteii de coral (Heuchera) si clopoteii spumosi (Heucherella) sunt plante perene de umbra populare. Acestea se caracterizeaza prin aspectul lor distinct, deoarece seamana cu frunzele copacilor mari, cum ar fi artarii. Formele pot fi diferite – in functie de specie. Acelasi lucru este valabil si pentru colorare si marime. Plantele iubitoare de umbra, cum ar fi Heuchera si Heucherella, au de obicei urmatoarele culori:

  • rosu sau violet,
  • portocaliu
  • galben

Hellebores, flori durabile

Hellebores (Helleborus) sunt plante de umbra unice. Sunt frumoase si incep sa infloreasca chiar din ianuarie in emisfera nordica. Dar nu este cea mai buna planta pentru gradinarii incepatori. Este recomandata celor care au deja experienta in cultivarea plantelor de gradina – in special a celor pretentioase. Plantele de umbra, cum ar fi acestea, necesita un sol foarte fertil. Trebuie sa fie bogata in calciu si umeda. Fara o udare adecvata, florile nu vor supravietui si se vor ofili rapid.

Bugleweeds, plante colorate pentru umbra

Ajuga reptans (Ajuga reptans) este una dintre plantele de umbra perfecte, care poate creste in gradinile de piatra, in apropierea bazinelor de apa de sub copaci. Cel mai mare avantaj al acesteia este perioada scurta de crestere. Din acest motiv, se raspandeste rapid in zona in care este plantata. Daca nu vreti ca aceasta sa domine alte plante, este necesar sa indepartati lastarii noi care apar in jurul ei.

0 Shares
You May Also Like