Aparatura si scule necesare intr-un service gsm

Aparatura si scule necesare intr-un service gsm

0 Shares
0
0
0

Un service gsm este locul unde utilizatorii isi duc telefoanele atunci cand sunt defecte si au nevoie de o reparatie ce consta in inlocuirea unor piese telefoane defecte, cu alte piese telefoane noi.

Tot la un service gsm poate sa se prezinte un utilizator de smartphone, si in momentul in care isi doreste achizitionarea si aplicarea unui geam de protectie pentru ecranul telefonului de exemplu, sau atunci cand isi doreste achizitionarea unor alte accesorii pentru smartphone.

Ei bine, insa datorita faptului ca de regula la un service gsm se prezinta utilizatorii care au nevoie de reparatii smartphone, vom discuta putin despre sculele si uneltele care trebuiesc sa se gaseasca intr-un service.

In primul rand, in cadrul unui service gsm sunt necesare surubelnitele, iar aici o trusa de scule completa, este mai mult decat ideala.

Mai apoi, trebuiesc clipsuri de plastic, care sunt ideale pentru a se desface carcasele. Sunt mai multe tipuri de carcase, care au diferite tipuri de imbinari, asa ca este nevoie de un set cat mai complet de clipsuri de plastic.

Pensetele sunt iarasi necesare in orice service gsm, datorita faptului ca acestea sunt utile in cadrul desfasurarii unor diverse si complexe operatiuni.

Bisturiul nu trebuie nici el sa lipseasca dintr-un servie gsm, asa ca specialistii de la service trebuie sa se asigure de faptul ca au in permanenta lame. O rezerva de lame care contine 5 – 10 bucati, ar trebui sa ajunga cateva luni.

Magnetizorul si demagnetizorul trebuie sa fie prezent intr-un service, pentru a magnetiza sau demagnetiza surubelnita atunci cand se doreste montarea cu usurinta a suruburilor.

Bratara si masa antistatica sunt ideale intr-un service gsm, datorita faptului ca in diferite conditii, corpul nostru, la fel ca si obiectele din jur, pot atrage energia electrostatica, iar aceasta poate sa distruga componentele electronice.

Masa de lucru este si ea foarte necesara, pentru ca in momentul in care se lucreaza, telefonul trebuie sa fie fixat intr-o anumita pozitie, insa in acelasi timp sa permita eleasticitate in operare.

Suportul ajutator este iarasi foarte indicat pentru ca se foloseste atunci cand este tinuta piesa intr-o pozitie incomoda. Lupa este si ea la fel de utila, precum si patentii.

Ei bine, pe langa aceste unelte, intr-un service gsm este nevoie si de aparatura de specialitate, iar aici amintim in primul rand aparatul de masura, iar un multimetru este ideal.

Sursa de curent continuu este absolut necesara intr-un service gsm, la fel ca si sursa de lumina.

Din cadrul unui service gsm nu au cum sa lipseasca ciocanul de lipit, statia de lipit sau reliput cu aer cald, cuva ultrasunete sau microscopul.

Deasemenea, pentru ca specialistii de la service sa isi poata desfasura activitatea, ei au nevoie de accesorii si consumabile, cum ar fi de exemplu fludorul, tresa, pasta decapanta, pasta de fludor, buretele termorezistent, varfurile pentru letcon sau duzele pentru statii.

Asadar, dupa cum se poate observa, un service gsm are nevoie de o multime de unelte, de aparate si de consumabile, pentru a putea face fata si pentru a putea efectua reparatiile smartphone-urilor.

0 Shares
You May Also Like