Cum sa remediati problemele ecranului pentru iPhone X

Cum sa remediati problemele ecranului pentru iPhone X

0 Shares
0
0
0

Cum sa remediati problemele ecranului pentru iPhone XPentru persoanele care au nevoie de un nou smartphone, cu siguranta dispozitivele iPhone reprezinta mereu prima optiune, din mai multe motive.

In primul rand, acesea au sistemul de operare iOS, care este foarte diferite de Android. Apoi, telefoanele lansate de Apple sunt doar de calitate premium, deci sansele ca acestea sa se defecteze sunt mai mici (dar totusi exista).

Telefoanele iPhone pot rula mai multe aplicatii in acelasi timp, prezinta un nivel mai mare de securitate, sunt mai simplu de utilizat decat telefoanele Android, si au multe alte avantaje, asa ca este rentabila achizitia unui astfel de smartphone.

Cand alegeti un smartphone de la Apple, va puteti indrepta atentia spre iPhone X, care in majoritatea cazurilor functioneaza perfect. Alegeti un asemenea telefon alaturi de o husa iPhone X, si alaturi de o folie de protectie pentru display iPhone X, pentru a evita vizita la service in urma unei cazaturi a telefonului.

La service puteti ajunte chiar si cand ecranul tactil al dispozitivului are probleme, insa inainte de toate puteti incerca personal remedierea acestora, pentru ca in majoritatea cazurilor se poate remedia acasa problema.

Cum sa rezolvati problemele ecranului tactil pe iPhone X

  1. Reporniti iPhone X

Prima metoda de rezolvare a neresponsabilitatii ecranului tactil in iPhone X este sa il reporniti. Repornirea telefonului va ajuta sa rezolvati probleme minore, cum ar fi blocarea aplicatiilor sau probleme legate de software. Spre deosebire de repornirea modelelor anterioare (iPhone 8 si 8+), iPhone X foloseste o procedura diferita pe care o vom evidentia aici.

Apasati si mentineti apasat butonul de diapozitiv si butonul Volume down pana cand veti vedea Logo-ul Apple. Trageti glisorul pentru a va opri iPhone-ul. Lasati-l aproximativ 10-30, dupa care il puteti deschide.

  1. Actualizati iOS-ul de pe iPhone X

In cazul in care prima metoda nu a functionat, puteti incerca sa actualizati software-ul iOS pe iPhone X; actualizarea software este recomandata de majoritatea expertilor deoarece tinde sa remedieze probleme minore, cum ar fi blocaje software.

Daca telefonul dvs. nu este inca actualizat, urmati acesti pasi pentru a-l actualiza la cel mai recent iOS. Incepeti prin a face backup pentru iPhone X pe iTunes sau pe iCloud. Deschideti Setari >> General >> Actualizare software. Daca exista o actualizare software noua disponibila, actualizati la cea mai recenta versiune.

  1. Stergeti ecranul

Urmatoarea metoda de rezolvare a neresponsabilitatii ecranului tactil de pe iPhone X este sa stergeti ecranul complet. Uneori, ecranul tactil ar putea fi uleios, umed sau murdar, provocand intarzieri la atingere sau o lipsa de reactie totala. Stergerea cu o carpa moale uscata poate readuce ecranul la starea normala de lucru.

  1. Incercati sa reglati sensibilitatea 3D

Daca problema persista, puteti incerca sa reglati sensibilitatea 3D pe iPhone X. iOS va ofera trei optiuni majore de reglare a ecranului tactil, asa ca  pur si simplu accesati Setari >> General >> Accesibilitate >> 3D Touch. Glisati glisorul disponibil spre stanga si ati terminat. Apoi, reporniti iPhone X folosind procedura din metoda 1 (Reporniti iPhone X) si verificati daca problema este rezolvata.

  1. Dezinstalati o aplicatie defecta

Uneori, ecranul tactil nu poate raspunde din cauza unei aplicatii defecte. Daca observati ca o aplicatie nu raspunde sau ca iPhone-ul X ramanw in urma, incercati sa dezinstalati aplicatia sau sa o actualizati la versiunea sa actuala.

  1. Restabiliti iPhone X la configurarea din fabrica

Daca toate metodele de mai sus nu reusesc sa rezolve sensibilitatea atingerii de pe iPhone X, ultima speranta este sa restabiliti Smartphone-ul inapoi la configurarea din fabrica. Desi aceasta metoda va sterge aplicatiile descarcate de-a lungul timpului, va ajuta cu adevarat sa va readuceti iPhone-ul X la setarile implicite, rezolvand astfel eventualele probleme. Dupa ce iPhone X-ul dvs. este restabilit la setarile din fabrica, va trebui doar sa-l setati din nou.

0 Shares
You May Also Like