De ce este Italia o tara atractiva pentru romani?

De ce este Italia o tara atractiva pentru romani?

0 Shares
0
0
0

De ce este Italia o tara atractiva pentru romani?In momentul actual, exista mai bine de 6 milioane de cetateni romani plecti din tara, iar in jur de 1.5 milioane dintre acestia au ales sa se stabileasca in Italia, conform mai multor statistici.

In cazul in care va intrebati care ar fi motivele datorita carora Italia reprezinta o destinatie atractiva pentru foarte multi cetateni romani, puteti afla mai multe detalii in randurile care urmeaza.

Cititi asadar pana la final pentru ca veti afla multe informatii esentiale, printre care si cum se repatriaza decedatii din aceasta tara. Iata asadar despre ce este vorba.

Asistenta medicala este ieftina si de inalta calitate

Ca multe tari europene, Italia are un sistem national de asigurari de sanatate. Este clasat in top 10 sisteme de asistenta medicala din lume de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru ingrijirea sa de calitate.

Aproape toate cheltuielile medicale sunt acoperite, ceea ce inseamna ca nu exista costuri care sa trebiasca suportate din buzunar. In timp ce exista uneori perioade de supraaglomerare sau de asteptare la spitale publice, asistenta medicala in Italia este in general eficienta si cu siguranta accesibila.

Mancarea italienilor este la un alt nivel

Italienii isi structureaza intreaga zi in jurul mancarii si este unul dintre subiectele preferate de conversatie pentru italienii autohtoni. Exista paste, produse de patiserie, espresso, gelato, pizza si multe altele.

Nu este de mirare ca mancarea italiana se vinde in restaurante aproape peste tot in lume – este o mancare delicioasa, clasica, de confort. Italia are o cultura de utilizare a ingredientelor proaspete si de inalta calitate, ceea ce face ca alimentele sa fie si mai bune.

Obtinerea cetateniei este mai usoara decat in ​​multe tari

Ca in majoritatea tarilor, devenirea eligibila pentru cetatenie in Italia are cerinte de rezidentiat. Cu toate acestea, in timp ce standardul este de 10 ani inainte de a putea depune cerere pentru cetatenia italiana, acest lucru poate fi redus la cel putin patru ani daca aveti o mostenire italiana.

Scolile sunt grozave

Scolile publice din Italia sunt gratuite pentru toti copiii si incep sa invete sa citeasca si sa scrie cand au doar trei ani. Copiilor li se ofera o educatie foarte buna in scolile italiene, care include educatia de arta si istorie, deoarece ambele discipline sunt considerate foarte importante.

Costul vietii

Italia are reputatia de a fi un loc scump, dar, odata ce locuiesti acolo, vei constata ca costurile lunare nu sunt prea exorbitante. Cheltuielile medii anuale pentru o singura persoana (cu exceptia chirii) sunt sub 10.000 €, chiar si in orase precum Roma si Milano.

Chiar si apartamente mari din centrele oraselor pot fi gasite adesea cu mai putin de 1.000 de euro pe luna. Salariile in multe industrii vor acoperi mai mult decat costul mediu al vietii in Italia, ceea ce inseamna ca majoritatea oamenilor sunt capabili sa traiasca destul de confortabil.

In comparatie cu alte tari europene, costul vietii este mai mic in Italia. In Anglia costurile sunt mult mai mari, iar acesta este doar un exemplu.

Distanta fata de Romania este mica

In comparatie cu distanta dintre Romania si Anglia, Spania, Franta, Portugalia sau tarile nordice (Finlanda, Danemarca, Suedia sau Norvegia) care este mare si foarte mare, distanta dintre Romania si Italia este una relativ mica. Romanii trebuie sa strabata Ungaria si Slovenia sau Ungaria si Austria pentru a ajunge in Italia. Cei care calatoresc cu masina personala, in aproximativ 10 ore ar trebui sa ajunga in aceasta tara.

Asadar, dupa cum se poate vedea, exista multe motive datorita carora, romanii au ales (si pot alege in continuare) sa se stabileasca in Italia, o tara in care nivelul de trai este mai bun decat in Romania.

Cei mai multi dintre romanii stabiliti in aceasta tara, au reusit sa isi creeze o situatie buna, in care au un job atractiv si in care isi permit ceea ce in Romania nu isi permiteau.

Multi romani insa si-au gasit sfarsitul in Italia, odata cu trecerea timpului, fie in accidente de circulatie, fie in alte tipuri de accidente. Alti romani si-au pierdut viata in Italia in conditii suspecte (crima sau suicid). Altii au murit dupa lungi suferinte provocate de anumite boli si afectiuni.

Pentru ca in Italia, costurile inmormantarii sunt foarte ridicate, familiile indoliate au luat legatura cu firmele care presteaza servicii repatriere decedati Italia. Aceste firme se ocupa de obtinerea documentelor care sunt necesare pentru a se putea efectua repatrierea decedatilor din Italia in Romania.

Firmele de repatrieri decedati Italia, se ocupa de obtinerea documentelor, de pregatirea defunctului pentru repatriere si de efectuarea transportului, fara a fi necesar ca rudele persoanei decedate, sa se deplaseze in Italia, pentru a-si repatria defunctul.

Cat despre transportul funerar international prestat de catre aceste firme, se poate face pe cale terestra (cu masini special echipate pentru transportul persoanelor decedate), cat si pe cale aeriana (transport cu masina pana la aeroportul din Italia, dupa care zbor cu avionul spre Romana, si preluarea trupului neinsufletit la aeroport pentru transportul la destinatie).

De precizat este faptul ca transportul funerar international cu masina, este mai ieftin decat cu avionul.

0 Shares
You May Also Like