De ce sunt necesare caminele de batrani?

De ce sunt utile caminele de batrani

0 Shares
0
0
0

De ce sunt necesare caminele de batrani?
Centrele rezidentiale formeaza o piesa cheie in societatea noastra in ceea ce priveste ingrijirea persoanelor in varsta si a persoanelor dependente.

Ele au devenit fundamentale in ceea ce priveste modelele actuale de viata in care adultii sunt supusi unor programe de lucru care nu permit reconcilierea vietii profesionale cu viata de familie, cu atat mai putin pentru a oferi atentia si ingrijirea necesare cerute de o persoana care nu se poate descurca singur.

Ce este un azil de batrani?

Este un loc in care ingrijirea si cazarea complete sunt oferite permanent acelor persoane care, din cauza situatiei lor, nu pot fi ingrijite la domiciliu si au nevoie de anumite ingrijiri si servicii. Ele sunt definite ca centre care ofera ingrijire completa si locuinte permanente persoanelor de peste 60 de ani care, din cauza problemelor familiale, sociale sau economice, au nevoie de aceste servicii.

Astazi, resedintele sunt centre in care nevoile sociale, de sanatate si de ingrijire ale multor persoane in varsta sunt satisfacute, in cautarea calitatii vietii lor si pentru a le acoperi toate nevoile, fie temporar, fie permanent.

Mai presus de toate, locuintele trebuie sa aiba spatiul de care au nevoie in societate, precum si batranii lor. Sunt piese cheie in intregul social si, ca atare, trebuie tratate cu cele mai bune conditii la toate nivelurile: servicii medicale, ingrijire personalizata, activitati de intretinere, exercitii fizice si petrecere a timpului liber, ca orice persoana, indiferent de varsta.

De ce sunt necesare caminele de batrani?

Casele de ingrijire medicala sunt locul ales atat de acele persoane care si-au pierdut autonomia, cat si pentru cei care, din cauza varstei, a conditiei fizice sau a circumstantelor din jurul persoanei, nu se pot descurca singuri acasa. Multi oameni, la o anumita varsta, nu au membri ai familiei sau persoane disponibile 24 de ore pentru a indeplini sarcini pe care le-au efectuat anterior fara probleme.

In plus fata de acestea, motivele pentru care o persoana decide sa solicite admiterea intr-o resedinta pentru persoanele in varsta sunt foarte variate: de la probleme fizice, mentale, de dependenta sau autonomie, la persoane care prefera sa-si petreaca aceasta etapa a vietii insotite fara a avea obligatii.

Este foarte important sa observam ca caminele de batrani nu sunt un loc in care sa-i lasam pe batranii nostri uitati pana la sfarsitul zilelor lor; sunt spatii, case in care sa se ofere cea mai inalta calitate a vietii si bunastare unui pilon fundamental al societatii. Confortul, atentia si satisfactia ta ar trebui sa fie o prioritate.

Ce ar trebui sa aiba o resedinta buna pentru persoanele in varsta?

Desigur, o resedinta pentru persoanele in varsta trebuie sa aiba spatiile necesare si adaptate, fara bariere arhitecturale, cu o accesibilitate care, pe langa respectarea reglementarilor, este pe deplin adaptata la nevoile care pot aparea in randul utilizatorilor sai.

De asemenea, trebuie sa aiba profesionisti in acest sector in fiecare dintre zonele care cuprind o resedinta. Este vital ca, pe langa experienta si cunostintele despre ingrijirea persoanelor in varsta si dependente, acestea sa aiba o aptitudine, atitudini si predispozitii care influenteaza pozitiv utilizatorii.

Vezi aici caminul de batrani si alege solutiile potrivite pentru tine si batranii din viata ta astfel incat sa te asiguri ca sunt bine.

Numarul de angajati ai caminului de batrani trebuie sa fie in functie de numarul de utilizatori pentru a oferi acoperirea necesara fiecaruia dintre ei, pentru a dedica timpul necesar si pentru a nu neglija solicitarile acestora in orice moment.

Alegerea unei resedinte trebuie sa fie o decizie atenta si intotdeauna consimtita – pe cat posibil – de catre persoana care urmeaza sa fie admisa.

La asertivo, indeplinim fiecare dintre cerinte, astfel incat aceasta sa fie cea mai buna casa pentru oameni in aceasta etapa a vietii. Atentia si grija lor se afla in mainile celor mai buni profesionisti, punand bunastarea lor pe primul loc, intr-un mediu grijuliu, primitor si potrivit pentru oamenii care inca mai au multe de contribuit la societate.

Gestionati sentimentul de vinovatie

Indiferent cat de usor este procesul, copiii se simt adesea vinovati de mutarea parintilor lor mai in varsta intr-o unitate de ingrijire pe termen lung. Indiferent daca au promis sa nu admita niciodata un parinte intr-un azil de batrani, decizia cu privire la plasament ar trebui sa se bazeze pe ceea ce este mai bine pentru parinte la un moment dat.

Adesea, admiterea unui parinte intr-un azil de batrani este cel mai iubitor act pe care il poate face un copil pentru ca imbunatateste calitatea vietii parintilor din punct de vedere medical si social. Casele de ingrijire medicala variaza in calitate, dar nu sunt gropi. Parintii de multe ori prospera pe ei, spre surprinderea lor.

Persoanele in varsta sunt asemenea copiilor, au nevoie de o ingrijire speciala varstei lor si de o atentie sporita in orice moment al vietii lor, si intr-un centru de batrani, vor primi asta.

0 Shares
You May Also Like