De ce trebuie sa includem untul in dieta?

De ce trebuie sa includem untul in dieta?

0 Shares
0
0
0

De ce trebuie sa includem untul in dieta?Untul a fost mult timp subiect de controversa in lumea nutritiei. In timp ce unii spun ca scade nivelul colesterolului si iti infunda arterele, altii sustin ca poate fi un supliment nutritiv si aromat in dieta. Din fericire, in ultimii ani s-au efectuat multe cercetari care au evaluat efectele potentiale ale untului asupra sanatatii.

Asadar, untul este un produs lactat fabricat in mod traditional din lapte de vaca, desi sunt disponibile multe soiuri diferite. Se foloseste la gatit si la coacere si poate fi adaugat la multe feluri de mancare diferite.

De exemplu, untul poate fi ingredientul de baza al unui cozonac, iar pentru cei care aleg sa includa intr-o forma sau alta untul in dieta lor, cu siguranta un cozonac cu unt de la Boromir poate fi alegerea cea mai buna.

Cozonacul este cel mai gustos desert din Romania, si ce poate fi mai bun decat un cozonac cu unt care poate veni la pachet cu o multime de beneficii pentru sanatate; despre care veti putea citi in continuare.

Valorile nutrtionale ale untului

O lingura (14 grame) de unt ofera urmatorii nutrienti:

  • Calorii: 102.
  • Grasime totala: 11,5 grame.
  • Vitamina A: 11% din aportul zilnic de referinta (CDI).
  • Vitamina E: 2% din CDI.
  • Vitamina B12: 1% din CDI.
  • Vitamina K: 1% din CDI.

Desi untul este bogat in calorii si grasimi, acesta contine si o varietate de substante nutritive importante, care aduc multe beneficii pentru sanatate, motiv pentru care untul este un ingredient ideal pentru fabricarea diferitelor sortimente de cozonaci de la Boromir, dar si pentru a face prajituri.

Ajuta la cresterea sistemului imunitar

O parte din acizii grasi din unt sunt cu lant scurt si mediu. Aceste tipuri de grasimi saturate contin proprietati antimicrobiene (ucid sau inhiba dezvoltarea microorganismelor), antitumorale (inhiba dezvoltarea tumorilor); si proprietati de intarire a sistemului imunitar.

Acidul lauric este un acid gras care nu se gaseste in nicio alta grasime animala si este utilizat cu succes pentru a trata o varietate de virusi, infectii bacteriene si infectii fungice. De fapt, cercetatorii din Filipine au inceput sa studieze efectul acidului lauric impotriva HIV / SIDA datorita proprietatilor sale antivirale puternice.

Ajuta la mentinerea sanatatii gastrointestinale

Untul contine glicosfingolipide, un tip de grasime care protejeaza impotriva infectiilor gastro-intestinale care afecteaza de obicei copiii si persoanele in varsta. Traditiile nutritive raporteaza ca copiii care beau lapte degresat au diaree de trei pana la cinci ori mai mari decat copiii care beau lapte integral.

Ajuta la gestionarea greutatii

Contrar credintei populare, untul nu te ingrasa. Acizii grasi din unt nici macar nu trebuie sa fie descompusi de intestin. Sunt absorbiti direct din intestinul subtire in ficat si transformati in energie rapida. Acizii grasi cu lant lung care se gasesc in mod obisnuit in uleiurile polinesaturate si carbohidratii rafinati, care sunt depozitati in corpul nostru ca grasimi.

Untul contine mineralul iod intr-un mod care este foarte usor de absorbit de corpul nostru. Corpul nostru necesita iod pentru ca glanda tiroida sa functioneze corect. Glanda tiroida este cea care produce hormonii care ne reguleaza metabolismul.

Deoarece organismul nu produce iod, acesta trebuie consumat prin dieta noastra. Corpul nostru este saturat atunci cand il hranim cu nutrientii continuti in unt. Acest lucru reduce pofta noastra de alte alimente care nu contin nutrienti, deoarece de fapt am dat corpului nostru ceea ce are nevoie! Ce modalitate mai buna de a ne gestiona greutatea putem avea decat aceea de a manca unt sau cozonac cu unt!

Asadar, untul are o multime de beneficii pentru sanatate si ar trebui consumat cat mai des posibil. Daca nu va place insa untul gol, atunci un cozonac cu unt poate fi alegerea ideala.

0 Shares
You May Also Like