Deratizarea eficienta si in siguranta in companiile si in industria alimentara

Deratizarea eficienta si in siguranta in companiile si in industria alimentara

0 Shares
0
0
0

In fata schimbarilor climatice si a cresterii temperaturii, multe tari au inregistrat deja o crestere a prezentei soarecilor in orase, deoarece mediile calde creeaza conditiile ideale pentru ca sobolanii sa se reproduca la o viteza mai mare.

Soarecii au o perioada de gestatie de 14 zile si la o luna de viata, se pot reproduce deja, prin urmare, daca nu sunteti atenti, ati putea avea o adevarata “turma” in jurul casei.

Rozatoarele invadeaza orice loc unde pot gasi ceva de mancare si, datorita dimensiunii si flexibilitatii lor, sunt capabili sa treaca prin gauri aproape imperceptibile pentru noi.

Pentru igiena, rozatoarele nu pot trai cu oameni, deci ar trebui luate masuri extreme de precautie si alerte atunci cand suspectam o plaga de soareci in casa sau in compania noastra, mai ales atunci cand vorbim despre industria alimentara sau spitaliceasca.

Pentru un control corect al rozatoarelor, este important sa se utilizeze o gestionare integrala a daunatorilor, care cauta o solutie eficienta si cat mai inofensiva posibil, evitand astfel deteriorarea oamenilor, a animalelor de companie si a mediului. Alegeti DDD deratizare completa pentru a scapa de rozatoare.

De ce este importanta deratizarea?

Sanatatea si boala nu sunt fenomene izolate sau opuse, dar ambele sunt rezultatele interactiunii dintre om si mediul din jurul sau.

Prin urmare, studiul poluarii acestui mediu prezinta interes pentru sanatate, deoarece poluarea sa influenteaza sanatatea Comunitatii, facand posibila aparitia unui grup de boli transmisibile si netransmisibile.

In aceste conditii, salubritatea de baza, ca parte a salubrizarii mediului si, mai precis, aplicarea tehnicilor sale:

  • Dezinfectante
  • Desinsectante
  • Deratizante

Cele 3 “D” (DDD) constituie controlul, controlul si reglementarea factorilor si circumstantelor de mediu care afecteaza sanatatea si provoaca disconfort la oameni, raspunzand acestei nevoi.

In state ale UE, obligatia de a organiza si promova lupta anti-rozatoarelor este impusa administratiei publice prin numeroase dispozitii Motive economice:

  • Infectiile rozatoarelor (sobolani si soareci) provoaca daune materiale (produse depozitate, instalatii electrice etc…)
  • insectele care se tarasc si zboara, pot provoca infestarea produselor alimentare

Toate acestea implica pierderi economice pentru industrie si magazine.

Rozatoarele si artropodele daunatoare sunt: vectorii si rezervoarele microorganismelor patogene, fiind, prin urmare, transmitatoare de boli catre om si animale domestice. Motive pentru calitatea vietii: Prezenta in mediu a rozatoarelor, artropodelor si microorganismelor, scade calitatea vietii omului din comunitatea afectata.

Contactarea unei companii de control al sobolanilor ofera liniste clientului. Acest lucru se datoreaza faptului ca, profesionalismul companiilor transmite familiilor increderea de a elimina orice tip de daunatori. Si astfel, scapati de orice pericol pe care aceste animale il reprezinta pentru familii.

Aplicarea procedurilor

Daca va intrebati cum functioneaza o companie de deratizare, raspunsul consta in metode. Companiile de combatere a daunatorilor au diferite tipuri de metode de eliminare a daunatorilor. Acest lucru variaza in functie de starea situatiei in care se afla. Ei tin intotdeauna cont de faptul ca aceste animale sunt foarte indraznete.

Ei se adapteaza si depasesc obstacolele pe care le intampina in calea lor. Se urca, scaleaza, inoata si se strecoara prin gauri foarte mici. Din toate aceste motive, companiile aplica diverse metode pentru a le putea elimina cu eficacitate.

Informatii interesante despre soareci si sobolani

Sobolanii vor doar sa manance, sa ramana cald, sa se inmulteasca si sa-si traiasca viata in pace. Prefera sa fie lasati in pace, dar adevarul este ca s-au adaptat sa traiasca cu oamenii.

Inainte ca oamenii sa-si construiasca case in zonele impadurite si sa faca astfel incat sobolanii sa fie nevoiti sa se adapteze la aceasta incursiune pe teritoriul lor, sobolanii traiau in copaci, ingropau sub pamant, traiau in busteni vechi, cazuti sau in alta vegetatie.

Cu toate acestea, sobolanii au fost nevoiti sa se adapteze oamenilor care s-au mutat si au construit pe teritoriul lor. Aceasta inseamna ca sobolanii vor patrunde in pereti, isi vor gasi drumul in subsoluri, canalizare, instalatii sanitare si deschideri in pereti, acoperisuri, usi deschise si alte zone.

Isi folosesc capacitatea de a se strecura in cele mai mici spatii pentru a intra si pentru a gasi locuri unde pot face ceea ce le place sa faca.

Sobolanii doresc sa gaseasca o sursa buna si consistenta de hrana. Sobolanii vor sa gaseasca un loc unde sa se ascunda si sa-si construiasca cuiburile. Sobolanii vor sa se inmulteasca, sa se hraneasca pe ei insisi si pe puii lor, ca majoritatea animalelor.

Durata de viata a unui sobolan depinde de specia de sobolan si de daca sobolanul este tinut ca animal de companie sau daca se afla in salbaticie. Multe depind si de locul in care locuiesc sobolanii si de situatia in care se afla.

Multor oameni le place sa pastreze sobolanii ca animale de companie. Pentru cei care nu detin „sobolani de hranire”, care sunt de fapt tinuti pentru a hrani serpi si reptile, majoritatea speciilor medii de sobolani domestici vor trai putin peste un an. Exista si acele tipuri de sobolani care sunt crescuti special, cunoscuti sub numele de Fancy Rats, care pot trai 2 sau 3 ani.

0 Shares
You May Also Like