Ghid pentru alegerea scaunului auto perfect pentru bebelusi si copii

Ghid pentru alegerea scaunului auto perfect pentru bebelusi si copii

0 Shares
0
0
0

Ghid pentru alegerea scaunului auto perfect pentru bebelusi si copiiAtunci cand calatoriti cu masina, sistemele de retinere pentru copii (CRS) sunt obligatorii: neavand metoda potrivita este periculoasa pentru ei si, in plus, poate implica o amenda si retragerea a  puncte pe permisul de conducere.

Prin urmare, este necesar ca fiecare copil sa foloseasca intotdeauna sistemul sau de retinere si atunci cand il alegem trebuie sa luam in considerare mai multe aspecte. Constienti de acest lucru, am dezvoltat un ghid pentru a alege cel mai potrivit scaun auto pentru bebelusi si copii. Cumpara scaun auto Joie I-spin 360.

Greutatea si inaltimea copiilor

Atunci cand alegeti un scaun pentru bebelusi sau copii, este important ca acesta sa se adapteze la greutate daca este omologarea ECE R44/04 sau la dimensiune daca vorbim despre R129. Daca ne concentram pe primul, sistemele vor fi clasificate in cinci grupe principale in functie de greutate.

In plus, exista combinatii in cadrul acestei clasificari generale care permite o mai buna adaptare la nevoile celor mici cu trecerea timpului.

Pe de alta parte, daca decidem sa cumparam un scaun ECE R129 i-Size, va trebui sa ne bazam pe inaltimea fiicei sau a fiului nostru. Impartirea se face in doua grupe..

  • Pana la 105 centimetri: instalarea se face prin sistemul Isofix prin trei puncte de ancorare: doua in partea din spate a scaunelor din spate, iar al treilea poate fi “legatura de sus”, “legatura inferioara” sau un picior de sprijin.
  • Intre 100 si 150 de centimetri: ancorarea se poate face cu Isofix sau cu centura de siguranta.

Instalarea scaunului

  • Inainte de a alege un sistem sau altul, trebuie sa verificati daca este compatibil cu masina si, in plus, este recomandabil sa instalati scaunul inainte de a-l cumpara. In acest fel, puteti verifica modul in care este procesul si veti detecta detalii precum pozitia finala a scaunului in functie de inclinarea scaunului din spate. Este important sa efectuati acest proces urmand instructiunile producatorului.
  • Daca vehiculul dumneavoastra nu are Isofix, nu exista niciun motiv sa va faceti griji, deoarece scaunul pentru copii va va proteja si copiii: singura diferenta este usurinta si siguranta la instalarea acestuia. Desigur, daca aveti de gand sa-l tineti cu centura verificati intotdeauna ca trece prin ghidaje, ca nu exista lacune si ca este ferm fixat.

Este confortabil pentru copii

  • In cadrul fiecarui grup vom gasi o lume intreaga de scaune de proportii diferite. Prin urmare, cel mai bun test pe care il putem efectua este live. Sau: daca putetipune copilul in CRSpentru a verifica daca este confortabil, daca sta  corect cu capul, daca are loc pentru picioare, daca se inclina etc.
  • Nu uitati sa evaluati daca este usor de transportat, instalat si utilizat pentru ca si acest aspect este foarte important. Si, in cele din urma, verificati ancorele: scaunele care au Isofix sunt mai usor de plasat, evitati posibilele erori in acest proces si sunt, de asemenea, echipate cu martori (rosu si verde) pentru a verifica daca fixarea a fost facuta bine.
0 Shares
You May Also Like