Idei pentru alegerea mobilierului din camera de zi

Idei pentru alegerea mobilierului din camera de zi

0 Shares
0
0
0

Idei pentru alegerea mobilierului din camera de zi

In camera de zi, activitatile zilnice au loc de obicei. Este locul ales pentru a te odihni si a viziona un film, pentru a te intalni cu familia dupa o zi de munca sau pentru a te bucura de cateva gustari cu prietenii. Prin urmare, este important sa planificati alegerea mobilierului in acest mediu, astfel incat sa se potriveasca nevoilor dvs., bugetului si spatiului disponibil.

Piesa cheie

Canapeaua este cea mai importanta piesa de mobilier din aceasta camera si este intotdeauna convenabil sa investesti intr-una de calitate, cu o structura ferma si o umplutura buna. In functie de distributia spatiului, puteti opta pentru canapele in forma de “L”, pentru a utiliza doua canapele cu care se confrunta sau pentru a finaliza decorarea cu doua fotolii mici.

Masuta de cafea

Un alt element esential pentru a va bucura de acest spatiu in confort. Atunci cand o alegeti, va fi necesar sa tineti cont de masuratorile canapelei, in timp ce pentru a o localiza, este recomandabil sa lasati aproximativ 35 sau 40 cm distanta. Acest lucru va va permite sa ajungeti la ea fara probleme si, la randul sau, sa evitati loviturile atunci cand stati sau va ridicati.

Rafturi

Cand vine vorba de depozitare, nu exista o solutie mai buna decat mobilierul modular. Aceste optiuni sunt super practice, deoarece pot fi adaptate in functie de ceea ce trebuie depozitat, fie ca este vorba de tacamuri, sticlarie, carti, muzica, reviste etc.

Televizor

Ne place sau nu, o mare parte din viata de familie are loc in fata televizorului, mai ales acum ca exista optiuni “inteligente” care va permit sa va conectati la internet. Atunci cand il plasati, este important sa o faceti la nivelul ochilor si la o distanta care, in functie de dimensiunea ecranului, ii permite sa fie apreciata in mod corespunzator.

Acesta poate fi instalat direct pe perete, pe o piesa de mobilier sau pe o masa TV cu roti care ii permit sa fie orientat in mai multe directii. Vezi aici mobila living, mobila bucatarie, mobila dormitor si Mobilier de lux.

Fara indoiala, aceste piese sunt mobilierul esential al acestei camere atat de esentiale pentru orice casa. Prin urmare, atunci cand le alegeti, amintiti-va ca cel mai important lucru este ca acestea sunt practice si confortabile pentru tine si pentru toti acei oameni cu care decizi sa le impartasesti.

Mobilier personalizat

O piesa de mobilier personalizata este un aparat ca oricare altul, util acasa si aranjat pe podea sau pe suprafete pentru a stoca, decora sau servi ca o completare a confortului, cum ar fi scaunele si canapelele.

Particularitatea acestora este ca, fiind un artefact personalizat, caracteristicile sale raspund si mai mult nevoilor utilizatorului. Fiecare caz specific va gasi o solutie atunci cand clientul ofera detalii despre mobilierul pe care doreste sa il achizitioneze.

Toate caracteristicile, cum ar fi dimensiunea, culoarea si adancimea sunt importante in timpul comenzii, iar acestea vor depinde de dimensiunile disponibile in casa sau de tema generala a decorului.

Stiluri de mobilier

  • Pennsylvania Dutch (1720–1830): Pennsylvania Dutch este un stil de mobilier american cu influente germanice. Se caracterizeaza prin simplitate utilitara si pictura populara colorata pe carcase.
  • Ludovic al XVI-lea (1760–1789): Acest stil a fost conceput pentru Marie Antionette in timpul Revolutiei Franceze si a fost influentat de designul neoclasic. Mobilierul Ludovic al XVI-lea se caracterizeaza prin influenta greco-romana, linii drepte, motive clasice precum caneluri si detalii bogat sculptate.
  • Chippendale (1750–1790): Acest stil a fost creat de un ebanist din Londra pe nume Thomas Chippendale. Poate fi clasificat in influente gotice, franceze si chineze si stilul Queen Anne. Mobilierul Chippendale este caracterizat de picioare cabriole, picioare cu bile si gheare si fronton rupt pe carcase inalte.
  • Hepplewhite (1765-1800): Mobilierul Hepplewhite este numit dupa designerul londonez George Hepplewhite si a fost popular la inceputul Statelor Unite. Mobilierul Hepplewhite se caracterizeaza prin influenta sa neoclasica, aspectul delicat, picioarele conice si furnirurile si incrustatiile contrastante.
  • Sheraton (1780–1820): Stilul Sheraton este numit dupa designerul englez George Sheraton, a carui lucrare se suprapune cu Hepplewhite. Mobilierul Sheraton se caracterizeaza printr-o simplitate aproape severa, linii drepte, furniruri contrastante si uneori picioare conice.
  • Federal (1780–1820): mobilierul federal este o combinatie a stilurilor Hepplewhite si Sheraton. Este cunoscut pentru liniile sale gratios drepte, furnirurile contrastante, motivele neoclasice si ornamentatia.
  • Imperiul American (1800–1840): Acesta este un stil de mobilier de inspiratie franceza care a fost popular in SUA la sfarsitul secolului al XIX-lea. Este cunoscut pentru ornamentatia clasica, sculpturile si finisajul intunecat.
  • Victorian (1840–1910): Numit dupa Regina Victoria, acesta a fost stilul de mobilier din perioada victoriana engleza. Creat in timpul revolutiei industriale, mobilierul victorian a fost primul stil care a fost fabricat. Mobilierul victorian se caracterizeaza printr-o influenta romantica, proportii grele, finisaj intunecat si ornamente elaborate.
0 Shares
You May Also Like