Istanbul vs Antalya

Istanbul vs Antalya: Care este cea mai buna destinatie?

0 Shares
0
0
0

Intre Istanbul si Antalya exista multe puncte de diferentiere, aceste doua regiuni extraordinare, pline de activitati, oportunitati si potential pentru o viata mai buna sau un sejur plin de satisfactii.

Cu toate acestea, acestea doua sunt mari si se constituie diferit, astfel incat una ti poate potrivi mai mult decat cealalta, in functie de preferinte, gusturi si obiective (vacanta sau expatriere).

De ce sa alegi Istanbulul?

De-a lungul secolelor, multe culturi si-au pus amprenta asupra Istanbulului. Astazi, poti descoperi aceste influente explorand mahalles (cartierele) sale. De la locurile sfinte din Sultanahmet si eleganta europeana a secolului al XIX-lea al Beyoğlu la haute couture din Nisantası, la societatea de cafenele pline de viata din Kadıköy si strazile fanilor clubului de fotbal Besiktas, este usor de inteles de ce calatorii spun ca Istanbulul nu este un oras, ci mai multe in interiorul unuia.

De ce sa alegi Antalya (Alanya)?

Orasul Antalya este orasul cu cea mai rapida crestere din Turcia, turistii din intreaga lume descopera amestecul sau fabulos intre plajele minunate si cultura traditionala turceasca, precum orasul vechi cu Poarta lui Hadrian. Poti alege un minunata hotel unde te pozi caza, cum este hotel Royal Alhambra Palace.

Antalya nu este doar un oras, ci si un departament format din mai multe orase cu activitate mai mult sau mai putin sezoniera. La fel ca Belek, care reuneste majoritatea hotelurilor din regiune si care il face un centru turistic foarte putin propice cumpararii de bunuri imobile sau expatriere, deoarece costul vietii se bazeaza pe piata turistica si nu pe o piata locala, preturile sunt, prin urmare, supuse inflatiei.

Sau Alanya, orasul preferat pentru multi si care va deveni si al tau dupa ce l-ai vizitat. Intr-adevar, in aceasta comparatie ne vom concentra mai mult pe acest oras decat pe cel din Antalya (centru) deoarece avantajele sunt mai numeroase.

Orasul este situat intre mare si munte spre deosebire de Antalya, unde cladirile sunt raspandite pe cativa kilometri pe uscat. Acest lucru il face mai accesibil financiar, pentru achizitionarea unei proprietati sau a unei vacante.

Activitati si agrement:

Istanbul:

Fiind capitala economica, culturala si istorica a Turciei, orasul este foarte dezvoltat si plin de muzee, precum si de situri turistice istorice precum Hagia Sophia, Bosforul etc.

Cu toate acestea, orasul este puternic aglomerat datorita populatiei sale de cateva zeci de milioane de locuitori, in general, poti gasi toate activitatile de agrement la care te poti astepta, dar va trebui sa ai rabdare atunci cand calatoresti si sa planifici in avans, ceea ce poate fi descurajant, deoarece traficul este intr-adevar complicat.

Alanya:

Placere pentru iubitorii de natura, datorita marii si muntelui care inconjoara orasul, multe activitati acvatice sunt disponibile in timpul liber, cum ar fi scufundari, plimbari cu barca, jet-ski, barci cu pedale, rafting si caiac in rau etc.

Pentru cei care prefera uscatul, bucura-te de activitati montane, cum ar fi quad, ciclism montan, paintball, karting etc. Activitatile culturale sunt mai putin prezente in Alanya, desi vei intalni in mod regulat ruine datand din imperiile otoman, bizantin sau chiar roman atunci cand calatoresti in regiune.

0 Shares
You May Also Like