Ce este un cantar comercial - ghid si sfaturi practice

Ce este un cantar comercial – ghid si sfaturi practice

0 Shares
0
0
0

Ce este un cantar comercial - ghid si sfaturi practiceCantarul comercial este un element esential pentru magazine si diferite puncte de vanzare. Cu toate acestea, cumpararea unuia nu este un lucru usor: ar trebui verificate si cateva optiuni pentru a afla daca modelul ales este potrivit pentru utilizarea sa. Iata cateva sfaturi pentru alegerea celui potrivit.

Informatii generale despre cantarul comercial

Un cantar comercial este un dispozitiv de masurare care permite cumparaturilor clientilor sa fie cantarite in timp ce afiseaza pretul si greutatea. Acesta este utilizat in principal in supermarketuri, brutarii, magazine alimentare, magazine de vanzare lucruri in kilograme.

Avantajul principal al unui cantar profesionist este faptul ca un comerciant poate cantari achizitiile de clienti la casa si, prin urmare, se evita pierderile. Cantarul comercial poate fi autonom, adica alimentat de o baterie sau chiar conectat la un sistem de casa.

Care sunt diferitele tipuri de cantare comerciale?

Exista diferite modele de cantare comerciale pe piata, de la cele mai simple la cele mai sofisticate:

Cantar autonom: cu baterie, este folosit mai ales de comerciantii ambulanti, de exemplu, in piete.

Cantar conectat la sistemul POS, este adesea utilizat in magazinele alimentare, cum ar fi supermarketurile, cofetarii, brutarii sau magazine alimentare, de exemplu.

Si sa nu uitam diferitele caracteristici speciale:

 • Cantar comercial tactil;
 • Cantar comercial cu afisaj secundar
 • Cantar comercial cu imprimanta;
 • Cantar comercial cu suporturi pentru afisaj;
 • Cantar comercial cu etichetare si ambalare;
 • Cantar comercial care stabileste relatia dintre greutate/pret;
 • Cantar comercial cu mese de cantarit …

Retine ca, din momentul in care cantarul este mai sofisticat, adica destinat sa calculeze un pret de vanzare pentru client, aceasta trebuie verificat si sa aiba un autocolant verde de conformitate cu o data de valabilitate. In ceea ce priveste cantarele conectate, intregul sistem POS trebuie examinat de producator.

Care sunt criteriile pentru alegerea unei cantar comercial?

Inainte de a investi intr-o cantar comercial, trebuie luate in considerare mai multe criterii: greutatea maxima care trebuie cantarita, precizia dorita, placa si materialul. Detalii:

 • Precizia unui cantar comercial: acesta este un criteriu de selectie foarte important, deoarece determina acuratetea masurarii, precum si cea mai mica greutate lizibila.
 • Un echilibru foarte precis face posibila verificarea acuratetei masuratorii: este exprimata ca procent. De asemenea, ajuta la prevenirea defectiunilor dupa utilizare grea sau prelungita. Intr-adevar, daca doresti sa ai o precizie de 5g, idealul este sa alegi un model a carui precizie este de 1 kg.
 • Greutatea maxima a cantarului comercial: acest criteriu face posibila verificarea valorii ponderii pe care cantarul o poate exprima. Fiecare cantar are propriile sale caracteristici: un model nu poate depasi o anumita sarcina. Acesta este motivul pentru care este necesar sa verifici cu orice pret sarcina maxima pe care o poate rezista dispozitivul. Intr-adevar, este de preferat sa iei o marja de siguranta, adica daca doresti sa cantaresti produse mai mici de 15 kg, este necesar sa iei un model cu o capacitate maxima de 20 kg. Aceasta este cea mai buna metoda de adoptat pentru a evita greseala de cumparare!

Materialele unui cantar comercial:

 • Cantar de otel : destinat utilizarii intensive.
 • Cantar din otel inoxidabil: special conceput pentru industria care utilizeaza substante chimice: alimente, produse cosmetice, produse farmaceutice.
 • Cantar ABS : ideal pentru utilizare standard.
0 Shares
You May Also Like