Una dintre nevoile primordiale ale omului este hrana. Aceasta se inscrie in seria de nevoi fiziologice care de influenteaza direct viata, calitatea si cantitatea alimentelor consumate avand un impact direct asupra sanatatii. Exista o serie de locuri de alimentatie publica din care ne putem achizitiona mancare preparata, semipreparata sau chiar alimente pe care sa le gatim noi ulterior.
Modul in care acestea sunt depozitate in spatii special amenajate, conditiile de igiena in care sunt servite dar si modul de impachetare daca dorim sa servim la pachet trebuie sa fie indicatori speciali pentru clienti.
Si pentru ca tot am mentionat cuvantul „impachetare”, acest articol isi propune sa ofere atat consumatorilor cat si producatorilor de preparate o documentare sistematica despre tiparele de caserole pe care le putem regasi pe piata. Acestea sunt primordiale pentru activitatea unui comerciant care isi doreste sa ofere clientilor cele mai bune produse servite intr-un mod profesional.
Calitatea caserolei-un indicator important al sustenabilitatii
In ultimii ani gestionarea amenintarilor la adresa mediului inconjurator a devenit o prioritate pentru state dar si pentru organizatiile internationale. S-a constant programatic ca ambalajele produselor dar si modul de impachetare al acestora contravine deseori intereselor de reciclare.
Din acest motiv, renuntarea la anumite ambalaje din plastic a survenit pe fondul diminuarii impactului negativ asupra mediului inconjurator.
Caserolele sunt si ele un mod de ambalare a produselor gatite. Acestea trebuie sa indice o anumita cantitate de produs, pot fi particularizate cu logo-ul companiei si pot fi compartimentate dupa caz.
In timp ce unele restaurante prefera lucrul cu anumite caserole din plastic maleabil, altele gestioneaza alimentele cu ajutorul unor caserole mai compacte care asigura beneficiarului final o buna conservare a mancarii. Tipul de caserola folosit poate spune multe despre unitatea alimentara pe care o reprezentati.
Clientii pun in zilele noastre un accent deosebit pe modul in care arata si este impachetata mancarea si din acest motiv, caserola poate fi un bun indicator al calitatii. Mai mult, daca respectiva caserola poate fi reutilizata, cu atat mai mult clientul va aprecia atentia restaurantului pentru detaliile marunte.
Cum sa alegeti cele mai potrivite caserole
Restaurant, street-food sau fast-food, cantina sau cofetarie, modul de preparare si meniul preparatelor sunt indicatori deosebiti de importanti pentru achizitionarea de caserole. Daca afacerea dumneavoastra se axeaza pe alimente solide, de diferite dimensiuni si care sunt in general servite multiplu (adica cu garnitura sau sos), cu siguranta trebuie sa mizati pe caserole robuste, de diverse dimensiuni, care pot fi vidate sau sunt deja prevazute cu capac.
Mai mult, compartimentarea lor este esentiala pentru a putea oferi un design adaptat retetelor complexe si implicit, pentru a nu amesteca nefavorabil produsele dintr-un preparat. Daca in schimb unitatea alimentara pe care o reprezentati este axata pe supe/ciorbe, preparate lichide, cu siguranta caserolele termo, prevazute cu un sistem de inchidere compact, sunt cele mai potrivite.
Atunci cand alegeti caserolele pe care sa le cumparati trebuie sa va ganditi la clientii potentiali pe care ii aveti. Ce spune calitatea caserolei respective despre business-ul dumneavoastra? Va ganditi la o personalizare a caserolelor pentru un desing adaptat? Toate aceste elemente pot fi azi posibile datorita paletei largi de oferte de pe piata.