Ma poate ajuta OVB Romania sa-mi asigur casa de vacanta?

Ma poate ajuta OVB Romania sa-mi asigur casa de vacanta?

0 Shares
0
0
0

Ma poate ajuta OVB Romania sa-mi asigur casa de vacanta?Detinerea unei case de vacanta poate fi unul dintre obiectivele dvs. financiare majore si este important sa va asigurati ca investitia dvs. este protejata.

Daca aveti asigurarea potrivita pentru proprietarii de case, va puteti asigura ca proprietatea dvs. de vacanta este acoperita impotriva daunelor cauzate de incendiu, vant si alte pericole. In majoritatea cazurilor, va trebui sa achizitionati o polita separata pentru a acoperi o a doua casa.

Informatii pe scurt

Daca detineti o a doua locuinta, este posibil sa aveti nevoie de o polita de asigurare separata, polita speciala pentru proprietarii de case care sa acopere locuinta respectiva.

Creditorii ipotecari pot solicita o polita de asigurare separata a locuintelor pentru proprietatile de vacanta.

Varsta, starea, facilitatile si locatia casei pot influenta suma pe care o veti plati pentru o polita de asigurare a proprietarilor de case, iar specialistii de la OVB Romania va vor informa cu privire la acest subiect.

Poate fi necesara o polita de asigurare suplimentara daca intentionati sa va inchiriati casa de vacanta pe termen lung sau scurt, insa mai multe informatii si in aceasta privinta, va vor fi oferite de catre specialistii de la OVB Romania.

Ce este asigurarea caselor de vacanta?

Daca intentionati sa cumparati o a doua casa sau o casa de vacanta, cel mai probabil veti avea nevoie de o asigurare pentru casa de vacanta. Acesta este un tip de polita de asigurare pentru proprietarii de case care acopera o casa pe care o detineti, dar care nu este locuita in permanenta.

Casele de vacanta sunt considerate de obicei ca fiind un risc mai mare de catre companiile de asigurari, deoarece nu sunt ocupate tot timpul. Daca detineti o casa pe malul marii de exemplu, riscul de furt sau vandalism poate fi mai mare daca dvs. si vecinii dvs. vizitati doar periodic.

De asemenea, poate dura mai mult timp pentru a detecta daunele cauzate de apa pentru ca locuinta a ramas neocupata, ceea ce ar putea creste probabilitatea ca societatea de asigurari sa plateasca o cerere de despagubire.

Ce acopera asigurarea pentru locuinte de vacanta?

O polita de asigurare a casei de vacanta nu este exact identica cu asigurarea in care proprietarii locuiesc in permanenta, deoarece locuinta nu este locuita tot timpul. In loc sa acopere toate lucrurile pe care le-ar putea acoperi o polita tipica pentru proprietarii de case, compania dvs. de asigurari va poate construi polita numai in jurul unor anumite pericole.

Aceasta inseamna ca polita pentru casa dvs. de vacanta va cuprinde un set specific de daune cauzate de: foc si fum, explozii, fulger si furt. De asemenea, poate fi inclusa si acoperirea raspunderii, care ar acoperi orice vatamare corporala suferita de cineva in timp ce se afla pe proprietate.

Polita ar putea include acoperirea platilor medicale, precum si posibilitatea de a plati facturile medicale ale cuiva daca este ranit. Este insa important sa discutati cu consultantul de la OVB Romania, care va poate oferi informatii mai precise cu privire la acest subiect.

Cat costa asigurarea pentru case de vacanta?

Asigurarea casei de vacanta ar putea ajunge sa fie mai scumpa decat asigurarea obisnuita pentru proprietarii de case, in functie de tipul de acoperire de care aveti nevoie. Exista o serie de factori care influenteaza costurile premium aferente locuintei, inclusiv:

Locatie

Casele de vacanta care se afla in zone care sunt predispuse la inundatii, uragane sau alte evenimente legate de dezastre naturale pot avea costuri mai mari. O casa situata intr-o zona care se confrunta cu cutremure, incendii forestiere sau alunecari de teren ar putea fi de asemenea, mai scumpa de asigurat, asa cum si o casa de vacanta amplasata intr-o locatie in care doar milionarii isi permit sa mearga in vacanta, ar avea costuri mari.

Stare si varsta

In afara de locatie, companiile de asigurari se uita cu atentie la varsta si starea generala a locuintei atunci cand stabilesc primele. O casa mai veche care a fost neglijata din punct de vedere al intretinerii, va costa de obicei sa fie asigurata mai mult decat o casa mai noua sau una bine intretinuta.

Tipul proprietatii

Tipul de locuinta poate face de asemenea, o diferenta atunci cand obtineti o asigurare pentru casa de vacanta. O cabana mica de munte de exemplu, poate costa mai putin sa fie asigurata decat o proprietate cu trei etaje pe malul marii. Facilitatile casei pot face de asemenea, o diferenta.

Concluzie

In cazul in care detineti o casa de vacanta, in mod evident este o idee foarte buna aceea de a plati o polita de asigurare pentru aceasta, astfel incat in cazul in care se intampla anumite dezastre si nenorociri, firma de asigurari sa va despagubeasca.

Inainte de a incheia insa o astfel de polita de asigurare, aveti nevoie de cele mai bune servicii de consultanta, iar acestea va pot fi oferite de catre expertii de la OVB Romania.

0 Shares
You May Also Like