Prize electrice in bucatarie: cat de multe si unde sa le pozitionati

Prize electrice in bucatarie: cat de multe si unde sa le pozitionati

0 Shares
0
0
0

Prize electrice in bucatarie: cat de multe si unde sa le pozitionatiIn zilele noastre se intampla tot mai des ca cei care fac mici lucrari de renovare in casa, cu sau fara ajutorul unui proiectant, sa se ocupe personal de toate etapele. Nu este vorba de amenajarea cu solutii de bricolaj si la preturi accesibile, ci de o noua etapa in viata oamenilor in casa. O faza in care oamenii nu vor sa delege, ci sa fie constienti de modul in care traiesc in casele lor sau isi impart spatiile de lucru.

Dupa ce am facut aceasta premisa necesara, sa ne uitam la una dintre camerele din casa care este poate printre cele mai traite: bucataria. Aceasta camera este cu siguranta indispensabila in orice casa care poate fi numita astfel. Aici se petrece timp singur sau in companie si unde se prepara mancarea cu ajutorul diferitelor aparate specifice.

Pentru a reduce la minimum riscul de accidente in casa si pentru a ne pastra siguranta noastra si a membrilor familiei noastre, bucataria trebuie sa fie un loc sigur si accesibil de aceea cea mai buna solutie este de a cumparata prize Electriceconstructii.

Siguranta si dispunerea prizelor electrice in bucatarie

Atunci cand ne gandim la aranjarea si dispunerea prizelor electrice in bucatarie, trebuie sa intelegem mai intai de toate complexitatea factorilor implicati in acest loc special din casa, care este un loc de lucru, dar si un loc pentru a trai si a lucra. Aici aveti unul sau mai multe blaturi de lucru, exista aparate de inalta tensiune (cuptorul traditional si cuptorul cu microunde, pentru a da doar un exemplu).

In plus, ustensilele si uneltele specifice pentru fiecare preparat sunt conectate la reteaua electrica in functie de necesitati. Mixer, blender, masina de framantat, frigider si congelator, cuptor normal si cuptor cu microunde, lista ustensilelor de bucatarie care trebuie conectate la reteaua electrica este foarte lunga si poate continua la nesfarsit.

Pentru a evita sa va confruntati cu schimbari majore in acest proces, este esential sa va analizati in prealabil toate nevoile. Astfel incat sa aveti o imagine completa a punctelor de alimentare cu energie electrica din camera si a distantei dintre ele in etapa de planificare.

Dupa baie, bucataria este unul dintre cele mai riscante locuri din casa. Pericolul de incendii, scurtcircuite si accidente casnice este foarte mare. Din cauza prezentei surselor de apa, a aparatelor, a gazelor si a uleiurilor fierbinti.

Pericolele sunt adesea plasate prea aproape de prize electrice si de puncte de lumina. In ceea ce priveste designul, cuvantul de ordine este, prin urmare, “siguranta”, urmat indeaproape de “comoditate” si “practicabilitate”.

La nivel de reglementare, textul de referinta in materie este Standardul CEI 64-08 – Solutii ABB pentru instalatii rezidentiale, cu editiile sale anuale (cea mai recenta a fost in 2016). Aceasta lege se adreseaza proiectantilor si instalatorilor si contine o serie de prescriptii cu privire la:

  • compatibilitatea electromagnetica a instalatiilor electrice;
  • actualizarea articolelor existente referitoare la instalatiile de legare la pamant;
  • prescriptii pentru mediile cu risc ridicat in caz de incendiu;
  • prescriptii privind instalatiile electrice pentru bai si dusuri si echipamentele electrice compatibile;
  • sistem de verificare si control pentru instalatii rezidentiale.

Ce este campul electric?

Conceptul de camp electric a fost introdus de Michael Faraday . Un camp electric este creat de un corp incarcat in spatiul care il inconjoara si are ca rezultat o forta exercitata asupra oricaror alte sarcini plasate in camp. Campul electric actioneaza intre doua sarcini intr-un mod similar cu modul in care campul gravitational actioneaza intre doua mase si, asemenea lui, se extinde spre infinit si prezinta o relatie inversa patrata cu distanta.

Cu toate acestea, exista o diferenta importanta. Gravitatia actioneaza intotdeauna in atractie, adunand doua mase impreuna, in timp ce campul electric poate duce fie la atractie, fie la repulsie. Deoarece corpurile mari, cum ar fi planetele, nu poarta in general sarcina neta, campul electric la distanta este de obicei zero. Astfel, gravitatia este forta dominanta la distanta in univers, in ciuda faptului ca este mult mai slaba.

Un camp electric variaza, in general, in spatiu, iar puterea lui in orice punct este definita ca forta (pe unitate de sarcina) care ar fi resimtita de o sarcina stationara, neglijabila daca ar fi plasata in acel punct: 469–70  Sarcina conceptuala, numita „ sarcina de testare ”, trebuie sa fie extrem de mica pentru a preveni propriul sau camp electric sa perturbe campul principal si, de asemenea, trebuie sa fie stationara pentru a preveni efectul campurilor magnetice .

Deoarece campul electric este definit in termeni de forta , iar forta este un vector , avand atat magnitudine cat si directie , rezulta ca un camp electric este un camp vectorial.

Studiul campurilor electrice create de sarcinile stationare se numeste electrostatica. Campul poate fi vizualizat printr-un set de linii imaginare a caror directie in orice punct este aceeasi cu cea a campului. Acest concept a fost introdus de Faraday,  al carui termen „ linii de forta ” inca mai este folosit uneori.

 

0 Shares
You May Also Like