Șase semne că ar trebui să apelezi la un urolog

Șase semne că ar trebui să apelezi la un urolog

0 Shares
0
0
0

Atât bărbații, cât și femeile pot solicita asistența unui urolog. Dacă o femeie suferă de incontinență urinară, pietre la rinichi sau sânge în urină, ea poate apela la un urolog. Dacă are probleme de sănătate uterină sau vaginală, este mai probabil să meargă la un ginecolog. Simptomele suprapuse necesită o abordare multidisciplinară.

 

Urologii sunt adesea consultați de bărbați care au sânge în urină, pietre la rinichi, dificultăți la golirea vezicii urinare sau un PSA ridicat. PSA, sau antigenul specific de prostată, este o proteină din sânge care, la niveluri crescute, poate indica cancerul de prostată. Atunci când se confruntă cu o problemă a vezicii urinare sau a rinichilor, multe persoane pot contacta mai întâi medicul primar, dar dacă afecțiunea nu este abordată, ar trebui să consulte un specialist.

Semnele comune că ar trebui să apelezi la un urolog includ:

 • Sânge în urină
 • Durere sau arsură la urinare, indicând o posibilă infecție a tractului urinar
 • Urinare frecventă sau dificilă
 • Incontinență
 • Constipație severă
 • Durere în abdomenul inferior, partea spatelui sau inghinal

 

Un urolog poate asista cu dificultățile vezicii urinare și disconfortul pelvin atât la bărbați, cât și la femei, pe lângă disfuncția sexuală și infertilitatea masculină. Totuși, de unde știi când să programezi o consultație?

Iată șase indicatori care ar putea indica că este timpul să apelezi la un urolog:

 1. Infecție persistentă a tractului urinar

Dacă ai urinare frecventă, arzătoare și dureroasă, care nu se ameliorează cu antibiotice, este posibil să ai cistita interstițială, cunoscută în mod obișnuit ca vezică dureroasă. Un urolog îți va testa urina și va folosi un cistoscop pentru a inspecta vezica urinară și a stabili un diagnostic. Colita inflamatorie poate fi tratată cu medicamente antiinflamatoare și evitarea unor factori declanșatori specifici, în principal alcoolul, alimentele picante, cofeina și ciocolata.

 

 1. Urinare hiperactivă

Urologii gestionează simptomele vezicii urinare hiperactive și incontinența urinară atât la bărbați, cât și la femei. În această afecțiune, ajustările stilului de viață, medicamentele și intervențiile chirurgicale pot ajuta la reducerea simptomelor.

 

 1. Pietre la rinichi

Pietrele la rinichi se caracterizează prin durere chinuitoare pe o parte a spatelui inferior, precum și dureri persistente de stomac, sânge în urină și urină urât mirositoare sau tulbure. Consultă imediat urologul pentru evaluare și tratament dacă întâlnești aceste simptome. Durerea de pietre la rinichi poate fi cu adevărat acută și mulți pacienți o descriu ca fiind cea mai gravă pe care au simțit-o vreodată.

 

 1. Suferi de disfuncție erectilă

Dacă un bărbat întâmpină probleme în a obține sau a menține o erecție, el va consulta adesea mai întâi un urolog. Problema disfuncției erectile (DE) poate fi psihologică, dar există adesea un motiv medical sau fizic.

 

 1. Suferi de disconfort pelvin

Există mai multe cauze ale durerii pelvine, inclusiv cistita interstițială, inflamația prostatei, infecția de prostată, cancerul vezicii urinare și cancerul de rinichi.

 

 1. Determinarea fertilității

Un urolog poate determina fertilitatea pe baza examinărilor spermei, a analizelor de sânge și a ultrasunetelor.

 

Apelează la Policlinica Carit-San Medical pentru o consultație la un urolog Targu Mures 2022 și vei știi sigur că ești pe tratat de un profesionist!

0 Shares
You May Also Like