Pergola sau pavilion care este diferenta

Pergola sau pavilion: care este diferenta?

0 Shares
0
0
0

Cand vine vorba de adaugarea unei umbre mici pentru amenajare teritoriului dvs., mai multe solutii sunt disponibile! Le putem grupa in doua categorii principale: pergole si hale de gradina (numite si chioscuri, pavilion de gradina, adaposturi solare sau chiar solar!). Oricare ar fi preferintele dvs., fiecare dintre aceste optiuni ofera diferite stiluri pentru a se potrivi gusturilor si mediului dvs.

In acest articol, descoperiti principalele diferente dintre pergola si pavilionul gradinii, precum si avantajele fiecareia. Apoi, veti vedea cum sa faceti alegerea potrivita in functie de stilul dvs de viata.

Intelegerea diferentei

Ambele ofera umbra si imbunatatesc confortul, dar pergola si pavilionul (foisorul) sunt destul de diferite. Perfecta pentru crearea unei zone de relaxare in aer liber, pergola este realizata din lamele care lasa lumina sa intre. Unele modele bioclimatice fac posibila inchiderea lamelelor pentru a maximiza protectia impotriva soarelui. In ceea ce priveste pavilionul, acesta are un acoperis inchis. Astfel, ofera mai multa umbra si, de asemenea, va adaposteste de ploaie si roua diminetii.

Adesea, pavilionul este detasat de casa, in timp ce pergola poate face parte din insasi arhitectura casei. In principal in proiectarea caselor moderne, nu este neobisnuit sa vedeti pergola care actioneaza ca un acoperis pentru terasa. Cu toate acestea, pergolele autonome, instalate mai departe de resedinta, sunt, de asemenea, populare si foarte la moda.

Protectia unui pavilion

Cu acoperisul inchis si posibilitatea de a adauga cativa pereti sau panze frumoase, pavilionul asigura o atmosfera mai invaluitoare. Garanteaza o zona umbrita si protejeaza impotriva intemperiilor nefericite. Exista, de asemenea, modele care ofera panouri (detasabile sau nu) sau ferestre. Prin urmare, este elementul perfect pentru a va proteja spa-ul in timpul sezonului rece!

Mai multe stiluri si materiale sunt posibile atunci cand alegeti pavilionul. De la pietre naturale la aluminiu, lemn sau sindrila pentru acoperis, veti avea toate posibilitatile de a va personaliza achizitia si de a o aranja in casa dvs. Alegerea intre un acoperis plat sau inclinat este, de asemenea, a dumneavoastra.

Estetica pergolei

Pergola este, fara indoiala, un plus foarte la moda pentru proprietatea dumneavoastra. Acest tip de constructie deschisa permite ventilatia totala, deoarece nu include pereti care retin caldura. Luati in considerare adaugarea de plante montane pentru un aspect 100% natural!

Cu o pergola bioclimatica, este posibil sa va protejati de ploaie, deoarece lamelele reglabile se inchid. Fabricata din lemn sau aluminiu, pergola poate primi, de asemenea, o conexiune electrica pentru adaugarea de lumini. Este compromisul perfect pentru a va bucura atat de umbra, cat si de razele calde ale soarelui.

Pentru a lua o decizie buna, intrebati-va daca doriti sa va bucurati de spatiu, vreme buna si daca doriti sa va feriti de vremea rea. Pavilionul, cu acoperisul inchis, va va proteja chiar si in caz de ploaie. Datorita peretilor sau panzelor sale, puteti ramane chiar acolo in caz de vant. La randul sau, pergola pastreaza ploaia numai daca este un model cu lamele inclinate. Si din moment ce nu au niciodata pereti, pergolele nu garanteaza protectia pe laturi.

De asemenea, ganditi-va la gradul de umbra dorit. Mergeti catre pavilion pentru un spatiu complet umbrit. Si, in schimb, alegeti pergola pentru a va bucura si de soare. Pentru un mediu fericit, luati in considerare pergola bioclimatica!

Acum ca stiti variantele oferite, depinde de dvs! Oricare ar fi decizia, amintiti-va ca mai multe modele de hale de gradina si pergole la moda sunt oferite pentru a va face cele mai salbatice vise sa devina realitate!

0 Shares
You May Also Like