5 lucruri pe care nu le stiai despre insula africana Zanzibar

5 lucruri pe care nu le stiai despre insula africana Zanzibar

0 Shares
0
0
0

5 lucruri pe care nu le stiai despre insula africana Zanzibar
Fara indoiala, una dintre cele mai frumoase si relaxante activitati este sa calatoresti. Unii dintre noi reusesc sa vada intr-o viata multe locuri ale lumii, altii mai putine.

Unii iau lumea la pas si fac din calatorie un scop existential, iar altii imbina calatoria cu alte activitati si se ingrijesc ca vacantele lor sa fie cat mai organizate posibil. In esenta, pentru multi dintre noi, daca nu ar trebui sa muncim si sa locuim pe acelasi teritoriu, viata ar fi o continua calatorie.

In ceea ce priveste locurile frumoase de vizitat de pe acest glob, rareori descoperim lucruri interesante despre acestea pana nu mergem acolo.

Prin urmare, cei care au ales un sejur in Zanzibar probabil au aflat aceste lucruri sau nu, dar pentru cei care iti planifica o vacanta in aceasta insula africana interesanta este bine sa cunoasca cateva lucruri inedite despre aceasta:

1.    Cel mai scurt razboi din istorie s-a desfasurat intre Anglia si Zanzibar in anul 1986. Din cauza faptului ca insula era o colonie britanica, aceste conflicte au aparut pe fondul dorintelor britanicilor de a pune un alt sultan  decat urmasul de drept la conducerea Zanzibarului. Intregul conflict a durat doar 38 de minute, timp in care flota Zanzibarului a fost distrusa de britanici, iar la conducere a fost pus succesorul dorit.

2.    Unicul loc de pe glob unde traieste o specie de maimuta. Fauna insulei Zanzibar prezinta aspecte interesante, fiind singurul loc de pe glob unde poti intalni specia de maimuta Piliocolobs kirkii.

3.    Clima nesanatoasa. Trebuie sa stiti ca insula africana dispune de o clima maritima tropicala, iar perioadele calduroase sunt in lunile decembrie si ianuarie. De aceea, agentiile de turism au preturi ceva mai ridicate pentru aceasta perioada.

4.    Locul de nastere a lui Freddy Mercury. Pentru fanii muzicianului Freddy Mercury, si nu numai, acesta s-a nascut pe insula africana Zanzibar, la data de 5 septembrie 1946. cu numele sau adevarat  Farrokh Bulsara.

5.    Insula Mirodeniilor. Denumita si Insula Mirodeniilor, economia Zanzibarului este bazata pe cultivarea acestora printre care se numara piperul, nuca muscat sau cuisoarele.

0 Shares
You May Also Like