Este albirea dentara dureroasa?

Este albirea dentara dureroasa?

0 Shares
0
0
0

Tratamentele de albire dentara pot fi urmate de catre orice persoana care nu are probleme majore cu dantura (carii netratate la timp, gingivita, etc.). Iti doresti cel mai bun tratament pentru albirea dintilor? Intra pe SmileBright.ro.

In concluzie, daca medicul tau stomatolog va stabili ca ai probleme cu gingiile sau au aparut intre timp carii la nivelul anumitor dinti, acesta va intrerupe orice tratament de albire, pana la rezolvarea celorlalte probleme.

Trebuie de asemenea sa stii faptul ca albirea dentara (orice fel de tehnica de albire), functioneaza foarte bine doar pe dintii sanatosi, naturali si nu pe implanturile dentare. Dintii, coroanele, podurile, legaturile sintetice, nu vor raspunde procedeelor de albire.

Daca ai in componenta danturii si astfel de dinti, ei vor fi usor observabili, pentru ca nu li se va schimba culoarea in urma sedintelor de albire. In acelasi timp, chiar si pe dintii sanatosi, daca intre timp s-au produs decalcifieri (pete albe), acestea vor deveni si mai vizibile dupa tratamentul de albire.

Este albirea dentara dureroasa?

Daca ai dinti pusi, trebuie sa intelegi faptul ca dupa tratamentul de albire, exista o posibilitate foarte mare sa fii nevoit sa schimbi anumite coroane sau punti de legatura. Aceste lucruri, le va stabili impreuna cu tine, medicul dentist.

Este albirea dentara un proces dureros?

Majoritatea pacientilor care au efectuat tratamente de albire dentara, au declarat ca dintii au avut o sensibilitate crescuta (in general la rece si la cald), cateva zile dupa terminarea tratamentului. Acest tip de sensibilitate nu este perceputa neaparat ca o
durere, dar poate crea disconfort pentru unele persoane.

De aceea, dupa ce ati finalizat un tratament complet de albire, sfatul nostru este sa evitati pe cat posibil mancarea sau bauturile foarte reci sau foarte calde, acestea putand agrava senzatia de disconfort. Incercati deci sa le evitati pentru 24-48 de ore, dupa finalizarea unui astfel de tratament.

De ce sa mergi la dentist, daca ai kit-urile de albire la dispozitia ta?

Atunci cand trebuie sa interactionezi cu un agent de albire ca de exemplu peroxidul de hidrogen, este posibil sa te arzi. De aceea, produsele de albire pentru acasa, nu pot avea aceeasi concentratie, ca cele pe care le foloseste medicul stomatolog, la cabinet, asta pentru a preintampina eventualele accidente.

Ca rezultat, kit-urile de albire pentru acasa, inclusiv benzile de albire sau pastele de dinti cu agent de albire, nu pot fi vandute cu aceleasi concentratii ca ale produselor de la cabinet.

Asta inseamna si ca ele vor avea un efect mai scazut (pe perioade scurte) dar vor fi la fel de eficiente, daca le veti folosi pe perioade mai lungi.

Folosirea pe perioade foarte lungi insa, poate duce la iritatii la nivelul gingiilor si la o senzitivitate crescuta a dintilor pe care s-a aplicat solutia respectiva de albire. Folosirea incorecta a acestor kit-uri, poate de asemenea sa afecteze smaltul dintilor. De aceea, inainte de a folosi orice astfel de kit de albire, trebuie sa studiati foarte bine instructiunile de utilizare si sa le respectati intocmai.

0 Shares
You May Also Like