Solicitarea despăgubirilor pentru copii în cazul zborurilor amânate/anulate

Solicitarea despăgubirilor pentru copii în cazul zborurilor amânate/anulate

0 Shares
0
0
0

Entuziasmul de a călători este una dintre plăcerile deosebite spre care tind oamenii care-și doresc mai mult de la viață, decât simpla rutină. Doar gândul că în curând urmează să pleci într-o minivacanță te motivează să fii mult mai productiv (la serviciu – în orice domeniu, așa, ca pe ultima sută de metri să fie totul în ordine, iar șeful să te lase în pace), nici gălăgia copiilor nu mai este atât de frustrantă, iar forfota bagajelor este o adevărată plăcere (exact opusul sentimentului pe care ți-l trezește sfârșitul vacanței).

Ei bine, toate bune și frumoase până în momentul când ajungi la aeroport, iar doamna drăguță de la informații te anunță prin microfon că zborul se reține sau este anulat. Este frustrant, dar trebuie să fii mereu pregătit, de aceea e bine să cunoști că ai dreptul să ceri despăgubiri pentru zboruri întârziate. BA chiar sume destul de mari, de vreme ce deranjul în astfel de situații e considerabil. Dar, ce faci în cazul copiilor? Poți solicita despăgubiri pentru copii în cazul zborurilor anulate sau amânate?

Air Advisor cu siguranță te poate ajuta. Acestă platformă este dispobinilă oricând să-ți ofere infomația necesară despre drepturile tale ca pasager și să ceara despăgubiri în numele tău în cazul zborurilor anulate sau amânate.

Ce trebuie să cunoști despre despăgurbirile pentru zboruri anulate, călătorind cu copiii?

Regulamentul nr. 261/2004 nu prevede nicio particularitate privind recuperarea despăgubirii în funcție de vârsta pasagerului. Chiar și un nou-născut are dreptul la despăgubiri. Singura cerință este că biletul trebuie să fie achitat integral. Prin urmare, dacă biletul pentru un copil este plătit, atunci el are dreptul la despăgubiri, iar dacă nu este achitat integral, ci doar impozitul și taxele de aeroport, din păcate, în acest caz, copilul nu va avea dreptul la despăgubiri.

Copilul călătorește gratuit – cum rămâne cu despăgubirile pentru zbor anulat?

În mod normal, copiii beneficiază de anumite avantaje și facilități, iar asta este un lucru cât se poate de normal, insclusiv pentru zboruri cu avionul. Atunci când trebuie să achiți biletul pentru zbor, copii sunt fie scutiți de taxă, fie li se oferă o reducere. Cu toate acestea, dacă copilul călătorește gratuit, nu există nicio speranță că vei primi despăgubire pentru el, în cazul în care zborul va fi amânat/anulat ori avionul va ajunge la destinație cu o întârziere de 3 ore.

Copilul a achitat doar anumite taxe suplimentare – ce despăgubiri ar putea fi obținute?

Ce se întâmplă atunci când copilul nu a călătorit “gratuit”, deoarece a trebuit să plătești o taxă suplimentară?

La acest subiect mai sunt multe dezbateri, de aceea Curtea de Justiție a Uniunii Europene încă nu are un răspuns clar. Totuși, balanța înclină mai mult spre partea că nu ar trebui să li se plătească careva despăgubiri, doar că aceasta nu este o decizie bătută în cuie și este diferită de la caz la caz. Au fost situații, când părinții au plătit pentru bebeluși o sumă mică, care constituia o tarifare “simbolică”a companiei aeriene și totuși nu erau eligibili pentru compensația fixă ​​disponibilă pasagerilor.

Deci, în ce cazuri copilul are dreptul la despăgubiri din partea companiei aeriene?

Potrivit raționamentului anumitor judecători, copii care zboară gratuit și nu ocupă un loc pe scaun, nu au dreptul la despăgubiri.

În cazurile în care companiile aeriene solicită o plată, așa numita tarifare “simbolică” pentru copiii care nu ocupă loc pe scaun, atunci nivelul tarifelor sunt evaluate de la caz la caz.

În cazul în care taxele sunt excesiv de ridicate, sunt șanse mari ca copilul să beneficieze de o compensație, însă nu există garanții pentru succes.

Singurul caz în care, cu siguranță, copilul tău va fi eligibil pentru o compensație de zbor, este dacă plătești un loc suplimentar pentru el (de exemplu, dacă călătoriți cu scaunul auto și plătești acel loc ocupat).

0 Shares
You May Also Like