Arderea tip lumanare – o caracteristica importanta pentru centrale

0 Shares
0
0
0

Alegerea unei centrale nu a fost, nu este si nu va fi niciodata floare la ureche. Exista o multime de caracteristici pe care ar trebui sa le ai in vedere pentru o alegere corecta, iar de cele mai multe ori aceasta situatie se poate dovedi a fi cu adevarat coplesitoare.

Piata de centrale termice pe lemne este din ce in ce mai ofertanta de la un an la altul. Apar mereu noi producatori de centrale si tot mai multi producatori straini isi fac loc pe piata din Romania. Cand te vezi in situatia alegerii unei centrale termice, trebuie sa urmaresti mai multe detalii importante.

Inainte de toate este obligatorie efectuarea necesarului termic. Acesta este un calcul care ar trebui realizat de catre un specialist care iti va dezvalui necesarul termic al locuintei tale. In functie de acesta vei putea gasi mai apoi mult mai usor o centrala potrivita nevoilor tale pentru incalzire.

Atentie insa! Nu te lasa convins de numarul mare de site-uri care ofera diferite unelte care promit calcularea necesarului termic, iar asta deoarece acestea sunt de regula destul de inexacte.

Arderea tip lumanare – una dintre primele caracteristici de care trebuie sa tii cont

Nu toate centralele pe lemne folosesc principiul de ardere tip lumanare. Cu toate acestea, este o caracteristica pe care ar trebui sa o urmaresti numaidecat deoarece reprezinta un principiu avantajos si inovativ.

Arderea tip lumanare este un principiu destul de nou despre care putem spune ca a revolutionat centralele pe lemne, aceste centrale termice pe lemne cu ardere tip lumanare reprezentand o atractie pentru toata lumea care isi cauta un model nou de centrala cu combustibil solid.

Cu ce este diferita arderea tip lumanare spre deosbire de arderea obisnuita?

Putem spune ca arderea tip lumanare este in proportii mari aproape total opusa arderii obisnuite. Gandeste-te la arderea unui foc de tabara si compara-l cu arderea unei lumanari. In timp ce focul de tabara va arde accelerat de la baza catre varf, arderea unei lumanari are loc lent de sus in jos.

Iar acest principiu de ardere tip lumanare se dovedeste a fi foarte avantajos deoarece, arderea fiind una lenta, se obtine o eficienta mult mai ridicata precum si o autonomie de ardere mult mai indelungata. Beneficii sunt deci nu numai pentru randamentul centralei ci si pentru confortul utilizatorului, deoarece nu va fi nevoit sa alimenteze centrala din ora in ora.

In cazul centralelor Liepsnele, cele care folosesc la randul lor arderea tip lumanare, autonomia ajunge si pana la 30 de ore atunci cand sunt alimentate cu lemne si creste considerabil atunci cand pentru alimentare sunt folositi carbunii.

Mai mult decat atat, arderea tip lumanare este considerata o ardere curata. Iar daca nu iti pasa chiar atat de mult de mediul inconjurator, desi bunastarea mediului in care traim ar trebui sa ne preocupe pe toti, atunci arderea curata este benefica si pentru centrala, nu numai pentru aer. Iar asta deoarece depunerile vor fi mult mai putine si totodata cantitatea de cenusa va fi, la randul sau, redusa.

Astfel, daca tocmai esti in cautarea unei centrale pe lemne bune, atunci iti recomandam sa alegi numaidecat un model care foloseste principiul de ardere tip lumanare. Ne vei multumi mai tarziu pentru sfatul oferit.

0 Shares
You May Also Like