Bosch – omul din spatele brandului

0 Shares
0
0
0

Bosch – omul din spatele branduluiIn 1886, Robert Bosch a deschis primul sau atelier pentru “precizie si inginerie electrica” la primul etaj al unei cladiri din Stuttgart. Si-a angajat un mecanic si un baiat de atelier. Initial, atelierul avea o forja, un birou si 2 workshop-uri mici.

Bosch a inceput cu primul sistem,  de mic voltaj, un sistem de aprindere folosit zilnic la motociclete in 1897, dar afacerea a luat amploare in 1902, cand a adaugat si un cablu cu scanteie. In 1932, Bosch a cumparat firma Junkers&Co si si-a schimbat domeniul, trecand la industria de aparatura pentru uz caznic.

Robert Bosch era un om ce credea in spiritul independentei antreprenoriale si in serviciile sociale. Fraza sa preferata era “ Mai degraba as pierde bani, decat sa pierd increderea”… adica mai curand ar fi fost dispus sa piarda profiturile decat sa piarda increderea clientilor sai.

In 1942, Robert Bosch a incetat din viata, din cauza unei infectii la urechea medie, ce s-a acutizat. Compania insa, i-a continuat mostenirea. Bosch este faimos in ziua de astazi pentru ingineria automata, tehnologia cu aplicatii in aviatie, energia solara si tehnologia GPS.

Cand au aparut pe piata primele masini de spalat vase Bosch?

Firma Bosch a produs prima sa masina de spalat vase, in 1964. Au introdus un produs revolutionar la acea vreme, prin faptul ca era mult mai silentios decat produsele asemanatoare ale competitiei, iar clientii au fost incantati.

In 2015, reprezentanta lor din Carolina de Nord (in Statele Unite), era cea mai mare facilitate din lume ce produce masini de spalat vase.

Unele dintre inovatiile firmei Bosch cu privire la sectorul masinilor de spalat vase:

1977: Inventia blender-ului de mana a insemnat bucati mult mai mici de mancare ce ramaneau pe farfurie dupa masa (si deci mai greu de indepartat pentru masina de spalat vase). In consecinta, cei de la Bosch inventeaza o masina de spalat vase capabila sa inlature cu succes aceste mici particule de mancare.

1985: Microundele isi fac aparitia in inventica aplicata aparatelor casnice in 1980, iar oamenii realizeaza ca vasele pentru cuptorul cu microunde nu sunt prietene bune cu masina de spalat vase. Bosch devine vedeta din nou in acest domeniu, cu programul de “spalare a vaselor pentru cuptoare cu microunde”.

1998: Bosch reuseste sa acceseze standardul de energie AAA, ca o recunostinta din partea industriei, in ceea ce priveste aportul si dezvoltarea eficientei energetice pentru masinile construite si proiectate.

2014: In 2014 Bosch lanseaza pe piata sistemul ActiveWater, considerat cel mai eficient sistem de spalat vase, din punct de vedere energetic si este de asemenea unul dintre cele mai bune sisteme pentru spalat vase, din punct de vedere al consumului de apa.

2015: Nici anul 2015 nu s-a lasat mai prejos pentru firma Bosch si a venit cu o surpriza. Masina de spalat vase Bosch a fost declarata cea mai populara, din cauza silentiozitatii si eficientei ridicate. Aceasta, datorita a 3 niveluri de izolare fonica si motorul EcoSilence Drive, motorul cu 2 pompe ce asigura o performanta de top, intr-un mediu silentios.

0 Shares
You May Also Like