Camion de marfa – Concept, noutati si tipuri de camioane de marfa

Camion de marfa – Concept, noutati si tipuri de camioane de marfa

0 Shares
0
0
0

Camion de marfa – Concept, noutati si tipuri de camioane de marfa
Astazi, odata cu toata aceasta globalizare, transportul de marfuri devine foarte important.

Camionul ocupa cea mai mare parte a drumurilor cu transportul majoritatii marfurilor care sunt transportate in lume, aparte de transportul pe cale aeriana sau fervoriar, maritim.  Vezi aici ce te intereseaza! Ai mai multe modele de camioane si utilaje.

Ce este un camion de marfa

Un camion de marfa este un vehicul destinat transportului de marfuri. Spre deosebire de masinile care au de obicei o structura mica, camioanele de marfa sunt de obicei formate dintr-o cabina, sasiu si structura pentru a transporta materialul.

Puteti gasi camioane de marfa de dimensiuni foarte diferite. Unele dintre ele sunt potrivite in special pentru transportul rutier de marfuri. Altele pot fi, de asemenea, pregatite sa lucreze in zone mai complicate sau sa aiba acces la locuri de munca mai dificile. Aceste camioane pot transporta marfuri de orice fel, de la animale la trunchiuri de copaci si pana la masini.

Tipuri de camioane de marfa in functie de dimensiunea lor

Odata ce stim si intelegem ce este un camion de marfa acum, vom sti tipurile care exista, acestea sunt impartite in functie de dimensiunea lor si acestea sunt tipurile:

 • 1: Capacitatea sa de incarcare este intre 500 Kg. si 2,5 tone.
 • 2: Capacitatea sa este intre 2,5 si 3,5 tone.
 • 3: Capacitatea sa variaza de la 3,5 tone. Si 4,5 tone.
 • 4: Capacitatea sa este intre 4,5 tone. Si 5,5 tone.
 • 5: Capacitatea sa este intre 5,5 tone. Si 7,5 tone.
 • 6 Capacitatea sa este intre 7,5 tone si 9 tone.
 • 7: Capacitatea sa este intre 9 tone. Si 11,5 tone.
 • 10: Capacitatea sa este intre 11,5 tone. Si 13 tone.
 • 11: Capacitatea sa este intre 16 tone. Si 20 de tone.
 • 12: Capacitatea sa este intre 20 de tone. Si pana la 23 de tone, in functie de sasiu si de aplicatia pentru care este destinat camionul.
 • 13: Capacitatile sale variaza de la 23 de tone. Si ca 26 de tone.
 • 14: Capacitatea sa variaza de la 40 de tone. Si 250 tone.

Cele mai spectaculoase camioane de marfa

Toata lumea este obisnuita sa vada camioane in fiecare zi pe drumuri si autostrazi. Cu toate acestea, cu siguranta rareori am vazut camioane la fel de spectaculoase cum sunt cele pe care americanii in principal le detin.

Primul dintre ele despre care vorbim este spectaculosul camion concept al lui Luigi Colani, numit si Colani Truck. Este un camion futurist din care a fabricat primele sale unitati in anii ’80. Adevarul este ca este un monstru al asfaltului, cu o imagine eleganta in acelasi timp cu inspaimantatoare.

Alte dintre cele mai spectaculoase camioane din lume sunt Dekotora, camioane al caror nume vine de la Decorarea Truck. Cu acest nume nu este surprinzator faptul ca acestea sunt ceva cu adevarat impresionante. Este exponentul maxim al tuning-ului in camioane, fiarele rele impodobite cu tot felul de accesorii, lumini si functionalitati.

Care sunt cele mai interesante lucruri de stiut despre camioane

Cu siguranta stii ce sunt camioanele si ai inteles deja din cele de mai sus cum se clasifica, motiv pentru care iti prezentam si alte detalii importante despre ele si mai ales chestiuni amuzante si interesante pe care ar trebui sa le stii.

1)  Doar 6% dintre soferii de camion sunt femei .

2) Camionagii care conduc pentru intreprinderi mici parcurg mai mult de 3 milioane de mile in timpul vietii, ceea ce se reduce la o medie anuala de peste 115.000 de mile.

3) Camionagii petrec mai mult de 240 de nopti departe de casa in fiecare an.

4) 70% din totalul marfurilor din SUA este transportata cu camioane de clasa 8.

5) In ultimii cativa ani, vanzarile de camioane din clasa 8 au crescut cu 45%.

6) Numai in SUA, 8,9 milioane de oameni au un loc de munca in industria camioanelor; 3,5 milioane dintre acestia sunt soferi de camion.

7) Companiile mici de transport cu camioane cuprind 90% din industrie.

8) Camionagii platesc aproximativ 36% din impozitele si taxele aferente Fondului fiduciar pentru autostrada, desi acestia compun doar 7% din traficul total .

9)  Camionul comercial mediu consuma 20.500 de galoane de gaz in fiecare an.

Avand in vedere toate acestea, se poate deduce cu usurinta faptul ca fiecare camion aflat in prezent pe sosele este important pentru economie si pentru industrie iar fara camioane de cele mai multe ori, marfurile pe care le iubim cu totii nu ar putea sa ajunga la noi.

Avand in vedere toate acestea, este lesne de inteles de ce tot mai multe persoane aleg sa lucreze cu camioane proprii sau de inchiriat in momentele in care vor sa isi dezvolte afacerile si sa se extinda pe piata in diverse domenii.

0 Shares
You May Also Like