Care sunt avantajele furtunurilor de gradina extensibile?

Care sunt avantajele furtunurilor de gradina extensibile?

0 Shares
0
0
0

Udarea unui petic de legume, a unui gazon sau a unei gradini este esentiala vara. De fapt, cu temperaturile ridicate si cu solul, plantele au nevoie de multa apa pentru a continua sa creasca, sa infloreasca si sa ramana verzi. Daca nu iti permiti sa investesti in udarea automata, o solutie practica si functionala sunt furtunurile de gradina extensibile.

Aceste furtunuri sunt practice prin dimensiunea lor compacta care faciliteaza depozitarea, dar si prin manipularea lor simplificata. In plus, acestea sunt conectate la toate robinetele exterioare.

Iata lista de beneficii ale furtunurilor de gradina extensibile si retractabile. In cazul in care ai nevoie sa transferi apa dintr-un loc in altul, poti folosi un furtun apa tip pompieri 2 toli, lungime 30 de metri, rezistent la presiune de 8 bari.

Pe piata de cativa ani, furtunurile extensibile sunt un nou tip de furtun de gradina

Potrivit producatorilor, acest furtun depaseste dezavantajele altor tipuri de furtun, pastrand in acelasi timp avantajele specifice sistemului de sprinklere. Deci, ce este de fapt?

Tot auzim de la gradinari, fie ocazional sau profesionist, udarea manuala a gradinii este restrictiva si complicata. Deci, evident, cea mai buna solutie este sa automatizezi udarea gradinii tale cat mai curand posibil pentru a nu fi nevoit sa ai grija de nimic, insa aceasta tehnica ramane costisitoare si uneori complicat de implementat.

Un furtun de gradina extensibil: o alternativa interesanta

Cu toate acestea, exista o alternativa pentru a depasi constrangerile impuse de conductele conventionale: este conducta extensibila. In comparatie cu primul, considerat prea greu, prea greu de infasurat/desfasurat si incurcat constant, al doilea este conceput pentru a sterge toate aceste dezavantaje.

Furtunul extensibil este mai subtire, prin urmare mai usor si este realizat dintr-un material plastic rezistent la apa, care se infasoara in spirale pe el insusi. Materialul este conceput pentru a-si mentine forma spirala, pentru a se intinde atunci cand furtunul este folosit si pentru a reveni la forma sa initiala atunci cand furtunul este nefolosit (si gol in interior).

Proprietatile sale sunt posibile prin utilizarea unui sistem de ochiuri in interiorul tevii care ii confera forma sa spirala oferindu-i o mare rezistenta la torsiune. Prin urmare, nu se indoaie sau se rasuceste in timpul utilizarii sau depozitarii. Plasticul flexibil folosit la exterior are proprietati elastice care permit tevii intinse maxime sa masoare de pana la trei ori lungimea initiala.

Foarte usor de folosit pentru udarea gradinii

Pentru a-l folosi, nimic nu poate fi mai simplu. Conectezi furtunul la punctul tau de alimentare cu apa printr-un fiting, apoi conectezi un pistol de pulverizare sau o lance de udare la celalalt capat (este important ca acel capat al furtunului sa fie etans: de aceea ai nevoie de un element conectat astfel incat apa sa nu curga continuu).

Apoi pornesti alimentarea cu apa si folosesti furtunul de gradina in mod normal. Presiunea apei din pereti ii va permite sa preia volumul necesar extinderii sale.

Imediat ce ai terminat de utilizat, opresti alimentarea cu apa si apoi golesti furtunul de apa continuta in interior. Este indicat sa adoptati acest reflex pe toate tipurile de furtun deoarece creste longevitatea acestora.

0 Shares
You May Also Like