Cat de bune sunt panourile radiante?

Cat de bune sunt panourile radiante?

0 Shares
0
0
0

Un panou radiant, reprezinta o modalitate eficienta de incalzire a unei incaperi, fara a mai fi nevoie de o centrala, sau fara a mai fi nevoie de un alt echipament care sa consume gaze naturale.

Deci, putem spune ca un panou radiant poate reprezenta o sursa foarte buna de incalzire a locuintei, avand si un pret mult mai atractiv decat un convector pe gaz, sau decat alte echipamente de incalzire pe gaz.

Aceste panouri radiante functioneaza pe baza curentului electric, si utilizeaza radiatii cu infrarosu cu scopul de a incalzi corpurile din jurul nostrum, si chiar si peretii care oastreaza si emana la randul lor caldura.

Ei bine, la fel ca si orice alt produs, si atunci cand discutam despre panourile radiante, trebuie mentionat faptul ca acestea vin cu o serie de avantaje, dar si cu cateva dezavantaje.

In primul rand, in categoria avantajelor putem sa amintim pretul scazut al acestor panouri pentru achizitie si montare, comparativ cu pretul pentru un sistem clasic de incalzire folosind o centrala termica si calorifere. Pentru a pune in functiune aceste panouri, nu ar trebui sa dureze mai mult de doua – trei ore, iar acestea nu au nevoie de lucrari complexe de instalatii sau constructii.

In cazul persoanelor care nu au probleme medicale, datorita infrarosiilor din dotarea panourilor, corpul uman poate avea diferite beneficii, precum stimularea circulatiei sangelui, aerul nu se usuca asa ca pentru cei cu astm bronsic o astfel de incalzire este ideala.

Mai trebuie mentionat faptul ca aceste panouri radiante sunt ideale pentru incaperile cu inaltime mare, acolo unde incalzirea normala nu este eficienta.

Inca un avantaj pe care il putem aminti referitor la aceste panouri radiante, este acela ca incalzirea prin intermediul acestei surse, este foarte sigura, si priveste in primul rand securitatea si sanatatea persoanelor. Panoul nu functioneaza cu lichide ori cu aburi sub presiune, nu polueaza si nici nu exista riscuri de incendiu.

Durata de viata de aproximativ 10 – 15 ani de zile este destul de indelungata pentru aceste panouri, iar faptul ca ele nu necesita intretinere speciala reprezinta iarasi un mare avantaj.

Panourile radiante nu emit noxe si nu degaja fum, fiind ecologice asa ca nu deranjeaza nici lumea din jur, iar pentru instalarea lor nu trebuiesc avize sau autorizatii, iar montarea acestora poate fi facuta de catre oricine.

Ei bine, acestea au fost cateva avantaje pe care le au aceste panouri radiante, insa cu siguranta ele vin si cu o serie de dezavantaje.

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca un panou radiant nu incalzeste aerul ci numai mobile, pardoseala sau persoanele din spatiul respective.

Un alt dezavantaj este acela ca nu poti opta doar pentru o astfel de incalzire a locuintei, pentru ca peretele din spatele panoului sau tavanul nu vor fi incalzite, astfel ca exista riscul sa se depuna igrasie.

Inca un dezavantaj este acela ca datorita dimensiunilor reduse, cele mai multe panouri sunt destinate doar pentru a incalzi spatiilor mici.

Ei bine, acestea fiind spuse, panourile radiante vin atat cu avantaje cat si cu dezavantaje, insa cu siguranta ele pot sa fie cumparate in conditiile in care incalzirea din casa nu este suficienta.

0 Shares
You May Also Like