Ce avantaje are un reductor presiune 3/4?

Ce avantaje are un reductor presiune 3/4?

0 Shares
0
0
0

Asa cum bine stim deja, un regulator presiune 3/4 are rolul de a mentine presiunea apei intr-un interval definit de catre utilizator. Acest lucru este necesar acolo un presiunea apei depaseste 4 bari, si acolo unde acest lucru pune probleme la nivelul utilizarii resurselor de apa.

Pe langa faptul ca un astfel de produs este util deoarece ne ajuta sa depasim disconfortul provocat de catre un flux prea mare de apa, el mai prezinta cateva avantaje pe care ar trebui sa le avem in vedere.

In ce conditii are loc cresterea presiunii apei?

Atunci cand utilizarea apei din retea este minima, este firesc sa avem de a face cu o crestere a presiunii. Acelasi lucru se intampla si atunci cand apa este oprita, din motive tehnice sau de alta natura, acumularea presiunii ducand la expulzia rapida. Acest lucru nu este tocmai benefic pentru instalatii, de aceea, instalarea unui reductor presiune 3/4 este mai mult decat recomandata.

Care sunt avantajele unui reductor presiune 3/4?

In primul rand acest produs are rolul de a reduce presiunea mare a apei la nivel de orificiu de iesire, in ciuda unei presiuni mari la intrare. Astfel, presiunea maxima la intrare cu care poate lucra acest reductor este de 15 bari, iar aria de reglare a presiunii la iesire este cuprins intre 1 si 4 bari. Din aceasta reducere a presiunii deriva multe aspecte de luat in calcul, printre care si protejarea instalatiilor, lucru care nu este deloc de neglijat.

Daca tot discutam despre acest avantaj, e bine sa mentionam faptul ca cele mai multe dintre cedarile care au loc la nivelul instalatiilor se datoreaza tocmai presiunii crescute care nu este gestionata corespunzator de catre materialele folosite pentru instalatii.

Un alt avantaj consta in faptul ca prin folosirea unui reductor presiune 3/4 sunt reduse si consumurile de apa si implicit facturile foarte mari aferente alimentarii cu apa. Acest lucru poate fi verificat, si intr-adevar, destul de multi utilizatori certifica faptul ca reglarea presiunii aduce cu sine consumuri mai mici.

Care este opinia specialistilor despre aceste reductoare de presiune?

Specialistii ne asigura ca masura montarii unui astfel de reductor este una cat se poate de benefica, deoarece avantajele enumerate mai sus sunt deja cunoscute si de catre ei. Fiindca au ocazia sa lucreze deopotriva cu persoane fizice cat si cu instalatori de profesie, acesti specialisti cunosc importanta mentinerii presiunii apei la un nivel optim.

De aceea, in magazine specializate pe acest segment de piata, al produselor pentru instalatii, precum www.shop-einstal.ro, vom constata ca putem gasi aceste produse, astfel incat ele sa ne poata fi de ajutor. Din punct de vedere al pretului, putem vorbi despre un alt avantaj, deoarece costurile aferente acestor produse sunt minime, ceea ce inseamna ca investitia este una cat se poate de buna, aducand cu sine o multitudine de rezultate.

Dincolo de orice, in definitiv, alegerea va apartine. Fiecare este stapan pe propriile bunuri si proprietati. Totusi, informarea s-ar putea sa schimbe opinia. Informeaza-te, cauta, indrazneste! Investeste in binele propriu si in siguranta casei tale!

0 Shares
You May Also Like