Ce caracteristici are scaunul ergonomic de birou?

Ce caracteristici are scaunul ergonomic de birou?

0 Shares
0
0
0

Ce caracteristici are scaunul ergonomic de birou?
Alegerea unui scaun de birou reprezinta cu siguranta o adevarata provocare pentru toti cei care isi desfasoara activitatea la birou. Exista o multime de modele de scaune de birou, insa nu toate ofera cele mai importante caracteristici de care utilizatorul are nevoie.

Scaunele ergonomice de pe https://topscaune.ro/, sunt special proiectate astfel incat sa faca fata necesitatilor si cerintelor unei game largi de oameni. Cu toate acestea insa, nu exista nici o garantie a faptului ca un scaun este potrivit pentru a fi utilizat de catre mai multe persoane.

De exemplu, un scaun este posibil sa fie prea inalt pentru un utilizator si sa aiba prea departate bratele, daca utilizatorul respectiv este mic de statura. In schimb, pentru o persaoana cu inaltime medie sau mare, acesta poate fi scaunul cel mai potrivit.

Un scaun este ergonomic in momentul in care se potriveste cu dimensiunile persoanei care il utilizeaza, si atunci cand indeplineste toate functiile. Pentru a alege un scaun ergonomic potrivit, trebuie sa cunoasteti cateva detalii importante, iar in randurile care urmeaza, aveti posibilitatea de a descoperi care sunt acestea.

Verificati reglajele

In ceea ce priveste reglajele, este foarte important sa verificati daca sezutul se poate regla pe inaltime sau nu. Nu este recomandat sa alegeti un scaun care nu se regleaza pe inaltime. Un scaun care se regleaza pe inaltime este ideal, pentru ca puteti regla inaltimea sezutului in functie de preferintele dvs.

Verificati cu atentie spatarul

Fara doar si poate, spatarul merita sa-i acordati o atentie deosebita. Asigurati-va ca verificati ca acesta sa aiba ajustarile necesare, si un suport lombar ferm. In cazul in care indeplineste aceste conditii, sunteti cu un pas mai aproape de alegerea scaunului.

In cazul in care insa, spatarul nu va ofera suportul lombar ferm de care aveti nevoie, atunci cel mai probabil va fi nevoie sa va indreptati atentia spre un alt model de scaun, pentru ca in mod evident nu veti dori sa va confruntati cu durerile aparute in zona lombara, din cauza scaunului de slaba calitate.

Verificati adancimea sezutului

Este foarte important ca scaunul ales sa aiba sezutul potrivit. De-asemenea, asigurati-va ca sezutul va ofera confortul de care aveti nevoie, pentru ca veti petrece cate 8 ore stand pe scaun, in fiecare zi.

Verificati stabilitatea scaunului

Atunci cand alegeti un scaun de birou, trebuie sa va asigurati ca acesta este stabil. Exista si scaune care au o baza cu patru brate, si scaune care au o baza cu cinci brate. Cele cu patru brate sunt de evitat, pentru ca prezinta un risc mai mare de rasturnare. Scaunele cu cinci brate sunt mult mai stabile, deci asigurati-va ca tineti cont de acest aspect.

Scaunul are cotiere?

Nu toate scaunele de birou sunt prevazute cu cotiere. Asigurati-va ca alegeti un scaun cu cotiere, dar nu cu cotiere fixe ci cu cotiere reglabile. In acest fel, veti putea regla cotierele in functie de preferintele personale. Cand cotierele sunt reglate corespunzator, va puteti sprijini bratele de acestea, iar astfel nu va veti mai confrunta cu dureri ale bratelor si cu dureri ale umerilor.

Scaunul are tetiera?

De-asemenea, tetiera este foarte importanta pentru ca ofera sprijin pentru cap si gat. Asigurati-va ca scaunul pe care doriti sa il cumparati este prevazut cu o tetiera. Va veti multumi mai tarziu, cand veti constata ca nu va confruntati cu dureri ale gatului, provocate de scaunul de birou.

In schimb, alegeti un scaun care nu are tetiera, si veti observa in scurt timp, cum durerile de gat vor incepe sa va sicaneze.

Asadar, acestea sunt cateva caracteristici importante ale unui scaun ergonomic. Daca scaunul indeplineste aceste cerinte, poate fi considerat ergonomic, si poate fi o optiune pentru dvs.

0 Shares
You May Also Like