Ce este dezinsectia?

Ce este dezinsectia?

0 Shares
0
0
0

Ce este dezinsectia?
In Romania exista mai multe firme care presteaza servicii de dezinsectie, dezinfectie si deratizare, asa ca firmele respective sunt dispuse nu doar sa lucreze in orasele in care isi au sediul, ci si in alte orase ale tarii.

Aceste firme li se adreseaza atat clientilor comerciali iar aici discutam despre dezinsectie Bucuresti birouri, cladiri sau hale comerciale; ci si persoanelor fizice care au nevoie rapida de operatiuni de dezinsectie in apartamentul sau casa lor ori in curte.

Aceste operatiuni sunt realizate de catre operatorii dezinsectie angajati ai firmelor, care detin un atestat obtinut in urma unui curs de specializare si in urma sustinerii unui examen acreditat de catre Ministerul Sanatatii si Invatamantului.

Referitor la dezinsectie, este important de mentionat faptul ca aceasta reprezinta un ansamblu de mijloace si modalitati prin care insectele daunatoare dintr-un spatiu interior sau exterior sunt eliminate. Tot datorita procesului de dezinsectie se previne si inmultuirea insectelor.

Dezinsectia face parte dintr-un proces mai larg de combatere si prevenire a bolilor cu sanse mari de a fi transmise de catre diversi daunatori, alaturi de deratizare si dezinfectie.

Atat persoanele fizice cat si persoanele juridice care au nevoie de servicii de dezinsectie trebuie sa stie ca pretul pe care firmele de specialitate il solicita pentru aceste servicii difera de la un caz la altul in functie de gradul de infestare, in functie de tipul insectei daunatoare, in functie de suprafata spatiului infestat si nu in ultimil rand in functie de frecventa interventiilor necesare.

Un amanunt foarte interesant care trebuie amintit in acest articol este acela ca suprafata incaperilor interioare care urmeaza sa fie tratata de catre specialistii in operatiuni de dezinsectie se calculeaza astfel: se inmulteste suprafata podelei cu inaltimea camerei.

Referitor la operatiunea de dezinsectie trebuie mentionat faptul ca aceasta se imparte in doua tipuri, asa ca in primul rand putem discuta despre dezinsectia preventiva.

Dezinsectia preventiva are rolul de a impiedica inmultirea si raspandirea daunatorilor. Acest tip de dezinsectie mai poarta si denumirea de dezinsectie profilactica si este permanenta.

Al doilea tip de dezinsectie este dezinsectia de combatere sau dezinsectia curativa dupa cum mai este ea cunoscuta. Dezinsectia de combatere are rolul de a elimina insectele si focarele de insecte. Referitor la acest tip de dezinsectie este important de mentionat faptul ca ea are caracter ocazional sau temporar.

In ceea ce priveste serviciile de dezinsectie este important de mentionat faptul ca acestea conform legii trebuiesc repetate la anumite intervale de timp. In cazul in care discutam despre industria alimentara sau despre sistemul sanitare (spitale, dispensare, sanatorii, policlinici, etc.) sau despre invatamant (scoli, camine, gradinite, etc.), dezinsectia se face lunar.

In restul unitatilor dezinsectia se face trimestrial. Este important de precizat faptul ca se recomanda ca procesul de dezinsectie sa se repete dupa perioada de eclozare care dureaza undeva intre 14 si 21 de zile.

Un alt amanunt important este acela ca operatiunile de dezinsectie gandaci, dezinsectie purici, dezinsectie paduci, dezinsectie plosnite sau alte insecte taratoare se efectueaza pe tot parcursul anului.

Dezinsectia impotriva mustelor, a albinelor sau a altor insecte zburatoare se efectueaza doar de primavara pana toamna.

 

0 Shares
You May Also Like