Cand se impune saparea santurilor si cum se sapa acestea?

Cand se impune saparea santurilor si cum se sapa acestea?

0 Shares
0
0
0

Cand se impune saparea santurilor si cum se sapa acestea?In momentul in care discutam despre santuri trebuie mentionat faptul ca acestea pot sa fie sapate din diferite motive, asa ca in continuarea acestui articol vom dezbate acest aspect foarte important.

In primul rand, santurile pot sa fie sapate atat in mediul urban cat si in mediul rural atunci cand se efectueaza lucrari la reteaua de canalizare.

Dat fiind faptul ca in Romania exista o multime de comune si sate care inca nu au o retea demediul rural canalizare, este de asteptat ca in viitorul apropiat in satele si comunele respective sa fie efectuate o multime de sapaturi de santuri pentru introducerea conductelor de canalizare.

Santurile pot sa fie sapate si in momentul in care se doreste inlocuirea vechilor conducte de gaz, cu conducte de gaz noi, care sa aiba o perioada de garantie de 50 – 100 de ani.

Deasemenea, santurile pot sa fie sapate chiar si atunci cand se doreste inlocuirea vechilor conducte de apa. In Romania exista o multime de sate care nu au apa potabila, asa ca in viitorul apropiat vor fi sapate in satele si comunele respective santuri pentru introducerea conductelor prin care oamenii vor avea in casa apa potabila.

Apoi, santurile se pot sapa si pentru a trage curentul electric pe sub pamant. Exista in Romania deja multe localitati in care s-a renuntat la vechii stalpi de curent, iar firele au fost trase pe sub pamant. Acest lucru este foarte util dat fiind faptul ca orasele vor arata mai frumos fara cablurile de curent intinse.

Asadar, dupa cum se poate observa pana acum din acest articol, santurile pot sa fie sapate din diferite motive.

Ei bine, cu siguranta primariile sau consiliile judetene vor apela la serviciile firmelor care activeaza in domeniul constructiilor al instalatiilor si al canalizarii pentru a efectua saparea santurilor respective.

Trebuie mentionat faptul ca saparea santurilor se realizeaza acum foarte simplu si rapid cu ajutorul unor masini de sapat santuri sau foreze, iar firmele care activeaza in aceste domenii de activitate amintite anterior sunt dotate cu asemenea utilaje si echipamente.

Proprietarii firmelor care efectueaza sapaturi santuri cu asemenea utilaje, atunci cand au nevoie sa isi cumpere masini de sapat santuri ar trebui sa isi indrepte atentia spre o masina de sapat santuri performanta, care sa dezvolte o putere electrica cuprinsa intre 1000 si 2000 W.

Exista insa si masini pentru sapat santuri care functioneaza cu combustibil, iar aici trebuie precizat ca antreprenorii care au nevoie de o asemenea masina pentru saparea santurilor ar face bine sa isi aleaga un utilaj care sa aiba 5 sau 6 CP. Pentru sapaturile de pe terenurile agricole ar fi ideale si masinile de 2-3 CP, insa pentru lucrari de anvergura acestea nu sunt indicate.

Asadar, se poate observa foarte clar din acest articol faptul ca in zilele noastre se pot sapa santuri din diferite motive, insa acestea nu se mai sapa dupa metode invechite din trecut, ci se sapa acum cu ajutorul masinilor performante special construite pentru a sapa santuri.

 

0 Shares
You May Also Like