Ce este o garsoniera?

Ce este o garsoniera?

0 Shares
0
0
0

Ce este o garsoniera?
Uneori numite apartamente de burlaci, apartamente de maxima eficienta sau apartamente de tip studio, aceste unitati de locuit independente sunt alcatuite dintr-un dormitor, living si bucatarie toate intr-un singur spatiu deschis.

Acest tip de locuinta va permite (sau necesita) sa traiti, sa luati masa si sa dormiti intr-o singura camera fara pereti de bariera. Este un aranjament cu o camera, similar cu o camera de hotel. In loc sa stati in spatele unui perete, bucataria si zona de dormit sunt in camera principala.

Daca gasiti un studio in forma de L, va poate oferi mai mult un sentiment de living sau bucatarie separata, fara cheltuielile unui apartament mai mare. De asemenea, un tavan inalt va poate oferi o senzatie de spatiu. Nu trebuie sa faceti absolut totul in aceeasi camera. Un astfel de tip de locuinta ar trebui sa aiba o camera separata, cu o usa pentru baie.

In cazul in care intentionati sa achizitionati o astfel de locuinta, in mod evident veti dori sa cunoasteti atat avantajele cat si dezavantajele unei locuinte. Veti putea sa descoperiti cateva dintre cele mai mari avantaje ale garsonierelor in urmatoarele randuri, dar si cateva dintre cele mai mari dezavantaje. Iata asadar despre ce este vorba:

Avantajele apartamentelor de studio

Daca sunteti la vanatoare de apartamente tip studio, este posibil sa fi comparat costurile pentru achizitionarea unitatilor respective, si probabil ati dorit sa aflati care sunt cele mai importante avantaje ale acestui tip de locuinta. Mutarea intr-un apartament de studio poate fi o modalitate excelenta de a economisi bani.

Cum este posibil? Daca aveti banii la dispozitie, puteti cumpara o asemenea locuinta, iar banii ramasi ii veti putea folosi intr-un alt scop. Daca insa doriti sa optati pentru un imprumut bancar in scopul achizitionarii unei garsoniere, atunci in mod evident fie rata lunara va fi mai mica decat in cazul unui apartament cu doua camere, fie veti plati o rata la fel de mare precum in cazul achizitionarii unui apartament, insa pentru o perioada mult mai scurta de timp.

Deci, indiferent ca veti cumpara o garsoniera cu banii cash, sau ca o veti cumpara in urma unui imprumut bancar, oricum din punct de vedere financiar veti avea doar de castigat.

Un alt avantaj financiar al apartamentelor de studio? In mod evident facturile de utilitati vor fi mai mici. Un spatiu pentru micro-parti este mai ieftin pentru a se incalzi si raci, iar intregul apartament ar putea fi iluminat cu o singura lumina plasata intr-o locatie strategica.

De asemenea, nu exista prea mult spatiu pentru o gramada de gadgeturi care sa necesite consumul de energie. Deci, si din punct de vedere al facturilor lunare, veti suporta costuri mult mai mici, daca veti opta pentru o garsoniera Militari.

Curatarea acestui tip de locuinta, in mod evident este una simpla, potrivit multor locuitori de garsoniere. Deoarece exista prea putin spatiu pentru dezordine, in timp ce mobilier suplimentar nu exista, spatiul este mult mai usor de curatat si intretinut. Va trebui sa curatati o singura baie. Desigur, va trebui sa gasiti un loc in garsoniera pentru a stoca putinele produse de curatare de care aveti nevoie, iar acesta ar putea fi un dezavantaj. Referitor la dezavantajele garsonierelor, acestea pot fi mai multe, iar in continuare vom vedea despre ce este vorba.

Dezavantajele garsonierelor

Lipsa spatiului este fara doar si poate cel mai important dezavantaj al garsonierelor. Daca din punct de vedere al costurilor, acesta este un avantaj, in ceea ce priveste spatiul, acesta este foarte mic. Din acest motiv, veti avea nevoie de mobilier inteligent in locuinta.

Tot datorita spatiului redus al garsonierei, va fi dificil sa primiti musafiri care sa ramana la dvs. peste noapte. Foarte multi proprietari de garsoniere, considera ca acesta este cel mai mare dezavantaj al unei asemenea locuinte, motiv pentru care si-ar dori ca in viitorul apropiat sa se poata muta intr-un apartament cu cel putin doua camere.

Acestea fiind spuse, acum ca ati descoperit atat avantajele cat si dezavantajele garsonierelor, de dvs. depinde daca doriti sa cumparati o asemenea locuinta, sau daca doriti sa va indreptati atentia spre un apartament.

Indiferent ca preferati o garsoniera Militari Residence sau ca doriti un apartament, o locuinta in aceasta zona a capitalei reprezinta o alegere cu adevarat inspirata. Nici nu se putea altfel, in conditiile in care in aceasta zona de vest a capitalei, exista conditii de vis. Aici, parintii au posibilitatea de a-si inscrie copiii la cele mai bune gradinite si scoli.

Transportul in comun nu reprezinta o problema pentru locuitorii acestui ansamblu rezidential, pentru ca exista acces la statii de transport in comun, si exista chiar statie de metrou aproape. In ceea ce priveste strazile, acestea sunt asfaltate. Locurile de parcare nu sunt o problema pentru locuitori, la fel ca in alte zone ale Bucurestiului.

Apropierea de centrele comerciale reprezinta un alt punct forte pe care trebuie sa il luati in calcul daca doriti o garsoniera Militari.

0 Shares
You May Also Like