Ce este si ce implica o ecografie mamara?

Ce este si ce implica o ecografie mamara?

0 Shares
0
0
0

O ecografie mamara este un examen neinvaziv, fara radiatii, care foloseste unde sonore pentru a produce imagini ale tesutului mamar. Ecografia este adesea utilizata ca instrument suplimentar de screening al cancerului de sân, în urma unei mamografii, pentru a obtine informatii suplimentare necesare pentru un diagnostic complet.

Ecografia ofera imagini în timp real, care pot fi utilizate în proceduri de ghidare, cum ar fi biopsiile.

Ecografia poate ajuta un medic specialist sa stabileasca daca o anomalie este plina de lichid, grasa sau o masa solida.

Cum sa va pregatiti pentru o ecografie mamara?

Poarta o tinuta din doua piese. Vi se va cere sa va dezbracati de la brâu în sus, îndepartându-va sutienul.

Vi se va oferi o pelerina pentru confidentialitate si confort în timpul procedurii dumneavoastra.

Nu aplicati lotiuni, pulberi, deodorant sau produse cosmetice pe sâni înainte de ultrasunete, pentru ca acestea pot interfera cu acuratetea screeningului

Ecografia nu este invaziva si veti fi libera sa va reluati activitatile normale imediat dupa examen

Ce este o ecografie mamara?

O ecografie mamara este o procedura care foloseste unde sonore pentru a capta imagini ale interiorului sânului, a tesutului mamar sau a nodulilor si a anomaliilor prezente în sân. Ecografia este utilizata ca instrument suplimentar pentru a oferi vederi suplimentare ale zonelor sânului în timpul procesului de diagnosticare.

Tesutul mamar poate fi uneori mai bine vizualizat folosind tehnologia cu ultrasunete. Ecografia mamara este un examen de diagnostic si necesita recomandarea unui medic pentru a programa o ecografie.

Cât dureaza o ecografie mamara?

O procedura cu ultrasunete mamare dureaza efectiv 15-30 de minute pentru a fi efectuata,insa cu toate acestea, programarea poate fi de o ora sau mai mult daca este necesara si o mamografie. În timpul vizitei dvs., medicul specialist va captura imagini ale sânului (sau sânilor) dvs.

De ce as avea nevoie de o ecografie mamara dupa o mamografie?

Este posibil sa aveti nevoie de o ecografie mamara daca specialistul doreste informatii suplimentare pentru a finaliza interpretarea diagnosticului în urma unei mamografii. Se poate comanda, de asemenea, daca aveti sâni foarte densi, daca sunteti gravida si aveti o schimbare îngrijoratoare în sân, daca aveti o bucata palpabila sau daca sunteti prea tânara pentru o mamografie.

Este o ecografie mamara mai buna decât o mamografie?

Ecografia nu este un înlocuitor pentru mamografiile anuale, ci mai degraba este utilizata ca ajutor secundar suplimentar pentru diagnostic în plus fata de o mamografie de screening sau diagnostic.

Mamografia este cea mai eficienta metoda de screening pentru cancerul de sân si se dovedeste ca creste sansele de supravietuire prin detectarea mai devreme.

La ce foloseste o ecografie mamara?

O ecografie mamara poate fi utilizata pentru a detecta chisturi, tumori benigne, tesut mamar dens si mase canceroase. În timpul biopsiilor, poate oferi imagine care ajuta la localizarea unei probleme în sân.

Este necesara o ecografie pentru sânii densi?

O ecografie poate fi necesara pentru identificarea unor noduli sau anomalii care pot fi ascunse în tesutul mamar foarte dens sau fibrochistic.

La ce va puteti astepta în timpul unei ecografii mamare?

Va veti întinde pe spate pe o masa de examen si poate fi necesar sa va ridicati bratele deasupra capului.

Medicul specialist va pune un gel pe zona de examinat. Traductorul cu ultrasunete va fi apasat ferm pe piele pentru imagistica. Dupa finalizarea examenului, medicul va examina rezultatele împreuna cu dvs.

Pentru informatii suplimentare cu privire la ecografia mamara va recomandam sa va adresati specialistilor de la MedImages ecografie sani Cluj.

0 Shares
You May Also Like