Cum iti incalzesti casa intr-un mod inteligent?

Cum iti incalzesti casa intr-un mod inteligent?

0 Shares
0
0
0

Cum iti incalzesti casa intr-un mod inteligent?Ti-ai parasit vreodata casa si ai realizat brusc ca ti-ai lasat pornit caloriferul? Acum, esti la kilometri distanta de casa si crezi ca nu poti face nimic. Acesta este locul in care sistemul de automatizare a locuintei intervine si incepe sa aiba sens. Exista aplicatii care iti permit sa te conectezi de la distanta cu casa.

Cand vine vorba de incalzire, un sistem de automatizare a casei iti permite sa controlezi orice tip de sursa de caldura printr-un dispozitiv de control central. Toate incalzitoarele sunt conectate la acest sistem, astfel incat acesta sa le poata monitoriza si sa iti permita sa le controlezi de pe computer, telefon sau tableta.

Obiectiv: automatizarea casei si controlarea mai bine a sistemului de incalzire

In loc sa faci sarcini de rutina, cum ar fi aprinderea manuala a luminilor si a caloriferelor cu intrerupatoare, este timpul ca locuinta ta inteligenta sa lucreze pentru tine. Scopul tehnologiei caselor inteligente este de a face aceasta idee o realitate.

Instalarea unui sistem de automatizare a casei iti poate imbunatati viata de zi cu zi. Cu doar un clic de mouse sau o atingere pe ecranul tabletei, poti regla temperatura fiecarei camere din casa ta de oriunde si oricand.

In timp ce aceasta functie a fost rezervata anterior companiilor mari si oamenilor bogati, acum multe case noi sunt proiectate cu sisteme de automatizare a locuintei foarte sofisticate.

Trebuie doar sa monitorizezi si sa controlezi de la distanta temperatura casei tale printr-un dispozitiv inteligent, conectat, iar sistemul centralizat de automatizare a locuintei se va ocupa de restul.

Retine, totusi, ca modul in care iti poti controla caloriferul depinde de tipul de instalare pe care il ai si de modul in care doresti sa functioneze.

Incalzire prin pardoseala (apa)

Acest tip de incalzire foloseste un cazan central pentru incalzirea apei. Prin urmare, atunci cand apa fierbinte va circula in sistem pentru a incalzi mai multe zone.

Majoritatea sistemelor de incalzire prin pardoseala sunt relativ independente. Aceasta inseamna ca dispozitivele de actionare, termostatele Salus Controls 2021 si sistemul de control pot lucra impreuna pentru a opera sistemul fara probleme si eficient.

Dar daca doresti sa controlezi sistemul de la distanta (prin smartphone sau tableta), va trebui sa configurezi un dispozitiv conectat. Cu aceasta, poti adauga controlul dorit sistemului de incalzire pentru a-l face mai eficient si mai usor de utilizat.

Incalzire prin pardoseala (electrica)

La fel ca incalzirea prin pardoseala folosind apa, sistemul electric de incalzire prin pardoseala este, de asemenea, relativ autosuficient.

Cu toate acestea, sistemul de automatizare a casei iti va permite sa il controlezi dintr-un sistem integrat sau sa il controlezi de la distanta.

Majoritatea sistemelor electrice de incalzire prin pardoseala au termostate si un sistem de control care functioneaza impreuna pentru a mentine sistemul sa functioneze fara probleme si eficient. Dar, din nou, automatizarea casei iti permite sa o controlezi de la distanta.

Datorita automatizarii casnice, poti efectua oricate setari doresti printr-un obiect conectat, fie ca este vorba de o parte sau intregul sistem din orice locatie.

 

0 Shares
You May Also Like