Ce pom de Craciun să alegi?

Ce pom de Craciun să alegi?

0 Shares
0
0
0

Ce pom de Craciun să alegi?In general, multi oameni vor profita de vacanta de iarna a copiilor pentru a-ai impodobi brazii de Craciun, dacă nu au făcut-o deja de la inceputul lunii decembrie. Dar atii această traditie pe care nouă din zece romani o respectă?

Ghirlande aurii sau argintii? Multi dintre voi va veti pune intrebarea cu mult inainte de sosirea lunii decembrie. Intr-adevăr, nu mai putin de 90% dintre romani iai decorează casele cu un pom de Crăciun. In fiecare an, in Romania sunt vânduti peste 3 milioane de copaci, inclusiv brazi naturali, dar ai si din cei artificiali chiar daca poate nu stii cum se fabrică un brad artificial.

Ce brad să alegi?

Totul depinde de caracteristicile pe care le aatepti de la arborele tău. Doresti să impiedici acele să ajungă peste podea? Opteaza pentru Nordmann. Un brad mai economic? Te poti intoarce la molid. Vrei ca toata casa ta să fie umplută cu parfumul pădurii? Prefera Nobilis… In multe tari, Nordmann este câatigătorul cu peste 75% din vânzări, urmat de Molid (21%).

Ai dacă alegerea ta se opreate pe un brad artificial care ar trebui să fie mai ecologic, atii că, pentru a compensa impactul de carbon al fabricării sale, va trebui păstrat „cel putin 20 de ani”, potrivit Agentiei pentru Mediu. Dar pretul? Un studiu Kantar TNS pentru interprofesionalul sectorului de horticultură ornamentală, Val’Hor, relevă că anul trecut, pretul mediu al unui copac artificial a fost de 31,71 euro, fată de 20,40 euro pentru un molid ai 28,60 euro pentru un Nordmann.

Poate bradul să te facă alergic?

Mâncărimea ai curgerea nasului, lacrimarea ai roaeata ochilor, strănutul in serie, o voce răguaită sau o tuse cu mâncărime in gât, chiar atacuri de astm … Este posibil să ai sindromul bradului Crăciun, o alergie nerecunoscută. Responsabili?

Matritele continute in scoarta ai acele arborelui care, odată instalate in interiorul tau, se dezvoltă prin eliberarea de spori in aer care pot provoca aceste simptome. Arborele nu este neapărat singurul vinovat. Aceste reactii alergice se pot datora ai zăpezii artificiale cu care este acoperit pentru a-l decora.

Care este tendinta din acest an?

Pe reteaua socială Instagram, fotografiile distribuite acolo dezvăluie noua tendintă pentru Crăciunul din acest an. Anul acesta, poti face loc bradului… negru. Sub hashtagul #BlackChristmasTree, multi dintre cei care l-au ales anuii trecuti, au afiaat cu mândrie decoratiunile copacului lor (artificial, desigur) din abanos.

Această nouă idee de decorare ajunge, la fel de des, peste Atlantic. Magazinul electronic Wayfair ai-a văzut vânzările de brazi negri in createre cu 70% anul acesta.

Când să-l elimini?

Conform traditiei, scoatem bradul dupa Bobotează, care inchide timpul sărbătorilor Naaterii Domnului, adică la douăsprezece zile după Crăciun, deci pe 6 ianuarie. De fapt, nu este neobianuit ca un copac să supravietuiască până la Candelaria (2 februarie).

Pentru a evita această dilemă de „când să il arunci?”, poti opta pentru inchiriere aaa cum iti oferă, de exemplu, multe firme care livrează copacul intr-un ghiveci acasa la tine, apoi il colectează pentru a-i oferi o a doua viată.

 

0 Shares
You May Also Like