Ce se lucreaza la hotel?

Ce se lucreaza la hotel?

0 Shares
0
0
0
Ce se lucreaza la hotel?

Lucrul in industria hoteliera poate fi distractiv si interesant, in functie de hotel si de pozitia dvs. acolo. Exista o multime de locuri de munca din care sa alegeti, desi pentru unele locuri de munca va trebui sa aveti o diploma, o pregatire sau cativa ani de experienta.

In timp ce multi oameni se gandesc sa lucreze in hoteluri sau statiuni de lux, exista si moteluri, pensiuni care se afla mereu in cautare de personal. In Romania, locurile de munca in hoteluri sunt foarte atractive, mai ales pe timpul verii, atunci cand romanii aleg sa isi petreaca atat la mare cat si la munte concediile.

Vom vedea in randurile care urmeaza, care sunt cateva dintre locurile de munca disponibile de obicei la hoteluri, si vom vedea cine ocupa astfel de pozitii.

Receptioneri

Dupa cum ii spune si numele, acesti angajati gestioneaza zona de receptie, care este primul loc in care oaspetii merg atunci cand ajung la un hotel. Cei care ocupa astfel de pozitii, se vor ocupa de intampinarea oaspetilor si vor verifica rezervarile acestora. Daca oaspetii nu au o rezervare, va trebui ca receptionerul/ receptionera sa verifice disponibilitatea camerelor.

Procesul de check in pentru oaspeti include, de obicei, obtinerea informatiilor despre cardul de credit, oferirea cheilor sau a de cardurilor de acces pentru a intra in camera si raspunsul la orice intrebare pe care o are oaspetele.

De asemenea, angajatii de la receptie primesc apeluri telefonice si fac rezervari. La unele hoteluri, aceasta este o slujba entry level. La alte hoteluri, este necesara o anumita experienta inainte de a fi eligibil pentru aceasta functie.

Portari

De indata ce un oaspete intra la receptie, portarul il ajuta pe oaspete sa-si duca bagajele in camera si se asigura ca camera este acceptabila pentru oaspeti. Adesea, portarului i se pun intrebari despre alte servicii la hotel, asa ca ar trebui sa fie in tema cu tot ce are de oferit hotelul.

Cameriste

Igiena si curatenia sunt deosebit de importante la un hotel, iar oaspetii, de obicei, nu se vor intoarce la un hotel despre care ei cred ca este murdar. Din acest motiv, sunt angajate cameristele, care se vor asigura de faptul ca toate camerele hotelului sunt curate.

Cameristele vor curata camerele de oaspeti, vor spala lenjeria de pat si prosoapele, vor inlocui articolele de toaleta folosita si vor efectua si alte activitati.

Acestea sunt de regula cele mai cautate locuri de munca in cadrul hotelurilor, insa exista si situatii in care sunt disponibile pozitii precum manager hotel, supervizor, etc.

Exista o multime de hoteluri in Romania care, se afla in cautare de personal, insa pur si simplu nu gasesc persoane dispuse in Romania, sa lucreze in aceasta industrie. Multi dintre romanii care ar putea fi angajati in cadrul unui hotel, aleg sa isi caute alte joburi, sau chiar sa paraseasca Romania pentru a munci in strainatate.

De multe ori, salariile pe care le castiga muncitorii romani in strainatate, sunt mai mici decat salariile castigate la hotelurile din Romania (fara a lua in calcul bacsisurile). In plus, munca pe care angajatii trebuie sa o presteze la hotel, cu siguranta nu este una grea, ci poate fi una placuta, in timp ce salariile sunt destul de mari, ca sa nu mai amintim si bacsisurile care pot fi primite de catre angajati.

In aceste conditii, este firesc ca hotelurile din tara sa caute cele mai eficiente solutii pentru a gasi personal.

De regula, managerii hotelurilor care nu gasesc personal din Romania, acceseaza https://www.jordanriver.eu/recrutare-forta-de-munca, pentru a lua legatura cu cea mai serioasa firma care recruteaza personal de munca din strainatate .

JordanRiver vine in intampinarea tuturor antreprenorilor care au nevoie de personal pentru afacerile pe care le detin. De exemplu, atunci cand un hotel din Mamaia sa zicem (pentru ca este cea mai atractiva statiune de la mare din Romania), nu are suficiente cameriste, sau are disponibile alte locuri pentru sezonul estival; daca nu gaseste personal, poate accesa https://www.jordanriver.eu/recrutare-forta-de-munca, pentru ca aceasta companie sa ii vina in ajutor.

JordanRiver recruteaza personal din diferite tari din Asia precum Nepal sau Vietnam. Compania se ocupa de recrutarea personalului, si ajuta apoi persoanele respective sa obtina documentele necesare pentru sederea legala in Romania.

Persoanele recrutate de catre aceasta companie pana in clipa de fata, pentru a lucra in hotelurile din Romania (si nu numai), au dovedit ca merita sansa primita. Managerii hotelurilor se felicita ca au ales sa angajeze imigrantii recrutati prin intermediul companiei anterior amintita; imigranti care sunt muncitori si seriosi, pentru ca isi doresc sa munceasca si sa castige bani, pe care sa ii trimita familiilor lor acasa, pentru a se intretine.

Indiferent de renumele hotelului si de locatia in care acesta se afla, atunci cand criza de personal este o problema, antreprenorii pot accesa https://www.jordanriver.eu/recrutare-forta-de-munca, pentru ca JordanRiver sa le vina in ajutor, si sa le propuna sa angajeze persoane recrutate de catre copanie, din diferite tari din Asia.

0 Shares
You May Also Like