Ce sunt erbicidele?

0 Shares
0
0
0

Erbicidele sunt substante chimice cu actiune toxica selectiva sau generala, folosite pentru distrugerea buruienilor din culturile agricole, de pe diferite terenuri etc. Erbicidele selective distrug anumite plante si lasa culturile dorite relativ nederanjate.

Ce este un erbicid organic?

Erbicidele pot fi anorganice, care sunt create sintetic intr-un laborator sau organice, ceea ce inseamna ca produsul este fabricat din substante chimice care apar in mod natural in natura. Ambele au avantaje si dezavantaje.

Erbicidele organice se descompun rapid, nu lasa efecte reziduale si sunt toxice. Erbicidele organice castiga in popularitate atat datorita preocuparilor legate de mediu, cat si de sanatate. Acestea fiind spuse, erbicidele organice pentru buruieni pot fi costisitoare pentru ferma ecologica comerciala sau pentru cultivatorul de origine, insa nu trebuie sa tineti cont doar de pret erbicide, ci mai degraba sa luati in calcul beneficiile lor.

Nu functioneaza in orice situatie, iar rezultatele sunt adesea temporare si / sau o reaplicare trebuie sa urmeze. In general, sunt utilizate in combinatie cu practicile culturale si mecanice de combatere a buruienilor.

Nu sunt selective, ceea ce inseamna ca nu au capacitatea de a face diferenta intre buruieni sau busuioc. Erbicidele organice sunt, de asemenea, cele mai eficiente pentru plantele postemergente, cele care sunt in prezent in crestere. Din pacate, asta inseamna ca zilele tale de tragere a buruienilor nu vor ajunge niciodata la sfarsit, dar un erbicid organic poate fi in continuare de ajutor.

Utilizarea de erbicide organice Deoarece majoritatea erbicidelor organice sunt neselective, sunt de mica folosinta pe gazon sau in gradina, dar sunt bune pentru eradicarea totala a unei zone. Produsele comerciale precum sapunul erbicid contin acizi grasi care ucid buruieni, otet sau acid acetic si uleiuri esentiale (eugenol, ulei de cuisor, ulei de citrice). Toate acestea pot fi achizitionate online sau din centrele de aprovizionare a gradinii.

Faina de gluten cu erbicid organic (CGM) este o combatere naturala a buruienilor inainte de aparitie folosita pentru eradicarea buruienilor largi si a buruienilor in principal in gazon. Pentru a utiliza CGM in gradina, raspanditi 20 de kilograme la 1000 de metri de gradina.

La cinci zile dupa ce aplici masa de gluten de porumb, uda-l bine daca nu ai avut precipitatii. CGM este eficient timp de 5-6 saptamani dupa aceea. Monocerina este un produs secundar al unor ciuperci si ucide buruienile.

Eficacitatea erbicidelor organice

Intrebarea este: functioneaza oricare dintre aceste erbicide organice? Deoarece sunt erbicide de contact, acestea necesita acoperirea completa a plantelor cu spray. Componentele organice indeparteaza apoi cuticulele plantei ceroase sau deterioreaza peretii celulelor care fac ca buruiana sa piarda prea multa apa si sa moara.

Eficacitatea acestor erbicide organice variaza in functie de tipul de buruieni, de marimea si chiar de vreme. Aceste erbicide organice functioneaza cel mai bine pe buruieni care au mai putin de patru centimetri inaltime.

Buruienile mature perene vor avea probabil nevoie de mai multe zarzavaturi si, chiar si atunci, frunzele pot muri, dar planta reapare rapid din radacinile nedeteriorate. Pentru cele mai bune rezultate, aplicati erbicide organice pe buruienile tinere intr-o zi calda si insorita.

Alte erbicide organice de combatere a buruienilor

Otet

Multi dintre noi au auzit despre eficacitatea folosirii otetului ca ucigas de buruieni . Va functiona intr-adevar. Ca erbicid organic de casa, folositi otetul la puterea maxima. Concentratia mai mare de acid acetic pe care o are otetul, cu atat este mai eficient.

Retineti ca, daca utilizati otet erbicid fata de lucrurile din camara, concentratia de acid acetic este de 10-20% peste 5%, sa zicem, otet alb. Asta inseamna ca poate provoca arsuri la nivelul pielii si ochilor, asa ca fiti atenti.

Cererea de otet necesita de obicei mai mult de un tratament inainte ca buruienile sa moara. Aplicatiile repetate acidifica de asemenea solul, ceea ce poate fi un lucru bun sau rau. Bine, deoarece buruienile vor fi greu de restabilit, rau daca ai dori sa plantezi altceva acolo.

Apa clocotita

Desi acesta nu este un erbicid organic, este o metoda naturala pentru controlul buruienilor – apa clocotita. Bine, pot vedea un pericol inerent aici, daca sunteti un tip de klutz, dar pentru aceia dintre voi cu maini stabile, pur si simplu va plimbati cu un ceainic de ceai si indepartati buruienile. In fermele ecologice comerciale, s-a folosit abur, ceea ce este o idee similara, dar destul de nepractic pentru gradinarul de acasa.

Solarizatre

De asemenea, puteti solariza o zona plina de buruieni acoperind-o cu un strat de plastic limpede. Acesta nu este un erbicid, dar este un mijloc eficient de distrugere a buruienilor, in special in zonele mari, fara alte plante.

Taiati sau buruieni aruncati buruieni inalte si apoi acoperiti zona in cele mai tari 6 saptamani de vara. Cantareste marginile plasticului, astfel incat sa nu se arunce. Dupa ce au trecut cele 6 saptamani, buruienile, impreuna cu oricare dintre semintele lor, au fost prajite moarte.

Buruiana de flacari

In sfarsit, puteti incerca, de asemenea, o masina de tocat manuala . Aceasta este o torta cu propan cu o duza lunga. Imi place mai degraba ideea de a torcea buruienile, dar eul meu precaut poate vedea doar incercand sa explic exact de ce garajul meu a ars agentului meu de asigurari.

„Ei bine, incercam doar sa scap de papadie …” Aveti grija cu masina de tocat flacara, dar si cu alte erbicide organice de casa. Unii dintre ei apeleaza la borax sau sare, ceea ce poate deteriora iremediabil starea solului dvs. pana cand practic nu va creste nimic. Cred ca dezavantajul este ca ai omorat buruiana.

0 Shares
You May Also Like