Instrumente pneumatice vs scule electrice in atelierul de bricolaj

0 Shares
0
0
0

Cand vine vorba de echipamente de atelier, bricolaj si instrumente, fiecare are propria opinie. Unii vor jura loialitate fata de o anumita slefuitoare orbitala, in timp ce altcineva va insista ca aceeasi piesa  este groaznica.

La fel ca majoritatea lucrurilor din viata, oamenii au opinii puternice despre alegerea instrumentelor si le vor apara cu inversunare. Acest lucru face adesea dificil sa va faceti o idee despre care sunt capacitatile reale ale unui instrument.

Instrumente pneumatice vs scule electrice

De exemplu, am luat ferastraul electric  si ferastraul  pneumatic si exploram diferentele dintre cele doua ferastraie si vedem cine iese deasupra – folosind doar faptele.

Usurinta in utilizare

Cand vine vorba de evaluarea costului unui ferastrau alternativ, este mai mult de luat in considerare decat pretul extern. Un ferastrau alternativ are o versatilitate mare ca instrument, permitand lucrari de demolare, sarcini grele, cum ar fi taierea tablelor si a tevilor de otel, taierea fibrei de sticla si a plasticului, lemnului si a multor alte lucrari.

Asta inseamna ca un ferastrau alternativ are nevoie de o mare mobilitate si capacitate de utilizare. Asta inseamna sa luati in considerare greutatea si usurinta de utilizare.

Un model pneumatic de ferastrau alternativ foloseste un compresor de aer pentru a genera puterea pneumatica, care la randul sau permite lamei sa se deplaseze inainte si inapoi. Datorita acestei configuratii, asta inseamna ca un ferastrau alternativ pneumatic nu are in interior un motor electric greu. Acest lucru il face un instrument mult mai usor de gestionat.

Aceasta usurinta se traduce printr-o mai mare usurinta de utilizare in locuri de munca delicate si stranse, deoarece greutatea de manipulat este cu atat mai mica decat a unui model electric.

O greutate mai mica a acestor scule si accesorii aer comprimat va ajuta de asemenea sa va fie mult mai usor sa desfasurati lucrari grele, care consuma timp, fara a avea dureri de brate. Desi inseamna ca trebuie sa ai deja un compresor la indemana pentru utilizarea unor scule si accesorii aer comprimat.

In acelasi timp, lipsa motorului electric inseamna ca un ferastrau alternativ pneumatic nu genereaza multa caldura. Un ferastrau electric, pe de alta parte, devine mai fierbinte cu atat mai multa munca are de facut.

Acest lucru poate insemna lasarea ferastraului electric pentru a se raci inseamna ca productivitatea scade, indiferent ca activitatea desfasurata este acasa sau la locul de munca.

Deoarece fierastraiele care se alterneaza au atat de multe utilizari, este important sa se ia in considerare greutatea si cat de usor este de utilizat un anumit model. Un model pneumatic, mai usor din cauza lipsei de motor electric, face mult mai usor sa indepliniti lucrari grele, de lunga durata, fara ca bratele sa oboseasca rapid.

Fierastraiele electrice alternante – din cauza motorului electric – se incalzesc rapid, ceea ce face mai dificila continuarea decat cu o alternativa pneumatica. Fierastraiele cu piston pneumatic permit o mai buna productivitate si usurinta in utilizare. Deci, aceste scule pneumatice au un mare avantaj din acest punct de vedere.

Durata de viata si cost

Ca orice instrument, exista ferastrau alternativ pneumatic si electric ieftine disponibile, dar si astfel de scule care au preturi mari. Orice persoana care are cunostinte despre bricolaj, este constienta de faptul ca sculele si uneltele ieftine, in majoritatea cazurilor sunt de o calitate indoielnica.

Privind dincolo de modelele de subsol de chilipir, preturile pentru un model pneumatic decent vor costa mai putin decat pentru omologul sau electric.

In functie de numele producatorului dar si de specificatiile tehnice, preturile acestora pot varia foarte mult, insa in afara de pretul acestor echipamente, durata de viata joaca de asemenea un rol important in modul in care un instrument isi justifica valoarea.

Cand aveti de efectuat o munca grea, un ferastrau alternativ electric are mult mai mult potential de rupere doar pentru ca are un motor electric. In timp ce aceste motoare sunt proiectate pentru a face fata unui anumit volum de munca, ele se pot supraincalzi si se pot sparge, chiar si in situatii de bricolaj. Pentru a obtine un motor mai durabil, mai puternic, un ferastrau electric mai puternic si mai scump este singurul raspuns.

Pe de alta parte, un ferastrau pneumatic nu are un astfel de motor care sa se supraincalzeasca, ceea ce elimina cea mai mare problema pe care o au cele mai multe fierastraie.

Un model pneumatic nu se va supraincalzi si nu  va scurge in conditii de utilizare grea, ceea ce inseamna ca modelele chiar mai ieftine au o durata de viata mai mare si o rentabilitate mult mai buna decat omologii lor electrici.

Un ferastrau pneumatic, cu un sistem de aer comprimat rapid, ofera, de asemenea, mult mai multa munca pe parcursul vietii sale decat un ferastrau electric alternativ, care ar putea petrece o buna parte din durata de viata la incarcare si racire. Acest nivel mai mare de productivitate, adaugat in timp, este un alt motiv decat un ferastrau pneumatic ofera o valoare mai buna pentru bani.

Concluzii:

  • Motoarele electrice sunt mult mai susceptibile sa se supraincalzeasca si sa se sparga decat un model pneumatic
  • Un ferastrau pneumatic, pe de alta parte, nu are nicio ingrijorare. Aceasta inseamna o durata de viata mult mai lunga
  • Ferastraul electric, cu nevoia lor de a se incarca si raci, ofera mult mai putina munca pe parcursul vietii decat omologii lor pneumatici
0 Shares
You May Also Like