Ciocane rotopercutoare- utilitatea lor si modul de folosire

Ciocane rotopercutoare- utilitatea lor si modul de folosire

0 Shares
0
0
0

O data cu progresul tehnologic, putem sa ne bucuram si de progresul economiei si totodata al altor sectoare esentiale care ne influenteaza viata de zi cu zi. In domeniul comstructiilor, progresul merge mana in mana cu performanta si calitatea echipamentelor si uneltelor folosite.  Tarile superdezvoltate folosesc echipamente si unelte de ultima generatie.

Pentru a putea obtine performante de lucru maxime in ceea ce priveste activitatea de gaurire este necesara folosirea unor scule electrice profesioniste adecvate cum ar fi ciocanele repercutoare. Acestea sunt de regula necesare unor ramuri industriale diverse cum ar fi constructiile, metalurgia, prelucrarea lemnului, sau pentru uz casnic.

Aceste dispozitive reusesc sa execute gauri in beton sau suprafete dure de pana la 19 mm adancime, aceasta in functie de materialul si tipul de burghiu folosit.

Aceste ciocane repercutoare sunt asemanatoare cu masinile de gaurit, diferenta fiind primele pot realiza si miscari de percutie specifice ciocanelor. Aceasta importanta caracteristica ajuta la executarea gaurilor in diverse suprafete dure precum caramizile sau betonul. Pentru a reusi gaurirea unor tipuri variate de materiale se folosesc diferite tipuri de ciocane repercutoare, cu o putere destul de mare care este capabila sa execute lucrari extrem de dificile in cel mai scurt timp.

Utilizarea ciocanelor repercutoare devine posibila numai dupa ce acestea sunt prevazute cu accesorii speciale destinate unui gaurit extrem de precis, cum sunt burghiele. Acestea sunt atasate la un mecanism care le ofera putere de rotatie acestea formand prin presiunea exercitata asupra materialului gauri in material. Burghiul este un accesoriu esential al echipamentelor de tip ciocane rotopercutoare, efectuand miscari in fata si in spate dar in acelasi timp si miscari de rotatie in jurul axei sale.

Persoanele care utilizeaza aceste ciocane rotopercutoare trebuie sa fie pregatite pentru a le folosi. Aceste unelte produc vibratii extrem de puternice care se vor simti in mana celor care le manuiesc.  Ciocanele repercutoare profesionale sunt de regula prevazute cu manere din materiale aderente, care nu vor permite alunecarea si care de obicei reduc aceste vibratii asigurandu-va conditii optime de lucru.

Manerele laterale se pot inclina la diferite unghiuri oferind utilizatorilor o priza mult mai buna. Se recomanda folosirea acestor ciocane repercutoare in special cand materialul si totodata actiunea dorita necesita tipul respectiv de scula electrica. Spre exemplu suprafetele extrem de dure cer ciocane repercutoare puternice, folosirea unora cu putere foarte slaba ducand in mod inevitabil la defectiuni atat a suprafetei de lucru cat si a uneltei.

Utilizarea accesoriilor la ciocanele repercutoare se realizeaza conform specificatiilor din cartea tehnica, in caz contrar existand riscul ca aceste ciocane rotopercutoare sa se defecteze. Un element important in buna functionare a ciocanelor repercutoare este reprezentat de racirea motorului dupa fiecare utilizare care este esentiala pentru protejarea la supraincalzire si ardere.

De asemenea, nu trebuie cuplata sau decuplata rotatia sau percutia in momentul folosirii, altfel existand riscul ruperii angrenajelor. In cazul utilizarii acestor ciocane repercutoare, la aparitia oricaror semne de functionare defectuoasa trebuie oprita gaurirea pentru a se consulta ajutor specializat in scopul realizarii unor lucrari de calitate.

0 Shares
You May Also Like