Cum alegem culorile pentru interior?

0 Shares
0
0
0

Cum alegem culorile pentru interior?Amenajarea sau redecorarea unei case va necesita un efort sustinut si cu putina imaginatie veti putea obtine acea atmosfera calda si primitoare pe care ati dorit-o tot timpul. Locuinta pe care o aveti merita ce e mai bun. Incepand de la culori si pana la parchet, elementele ar trebui sa se afle in armonie pentru a se putea realiza un interior primitor si elegant.

Trucurile de mai jos au rolul de a va invata cum sa obtineti un interior suficient de spatios si cum sa va jucati cu diverse culori si nuante pentru camere, cum sa utilizati decoratiunile pentru a transmite mesajele dorite. Mai multe detalii puteti gasi pe www.adrenco.ro.

In ceea ce priveste culorile ati putea renunta la nuantele traditionale sau la alb pentru interioare. Puteti sa incercati mai multe culori si combinatii de culori pentru a se obtine un design modern pentru interioare. In plus culorile pot sa fie combinate astfel incat sa se obtina un interior cu un spatiu larg, deschis sau sobru in functie de preferinte.

Culorile neutre au efecte relaxante si vor da senzatia unui spatiu elegant si simplu. Puteti incerca tapet sau vopsea in nuante simple si neutre pentru a conferi eleganta casei.

Culorile calde precum portocaliul si galbenul dau senzatia de spatiu generos si in plus reflecta lumina. Aceste nuante ar trebui utilizate pentru decoruri foarte prietenoase si luminoase.

Puteti realiza o schem cromatica prin armonie, monocromie sau contrast si puteti decide cu usurinta ce scheme de culori se potrivesc cu locuinta pe care o aveti si cu personalitatea locatarilor din ea.

Pentru armonie se utilizeaza culori asemanatoare si astfel veti obtine o camera foarte armonioasa. Nu uitati sa utilizati si nuanta primara de la care ati creat schema.

Puteti de asemenea sa apelati la combinatii contrastante si puteti sa utilizati nuante complementare. Contrastele nu ar trebui sa fie foarte puternice si este bine sa alegeti nuante de baza pe care sa le puneti in contrast cu un ton complementar.

In ceea ce priveste monocromia aici este destul de simplu, se alege o singura culoare si aceasta se va combina in diferite nuante. Efectul va fi unul special si atragator si poate fi completat si prin decor. Materialele ar trebui sa aiba si ele o textura interesanta.

Cel mai simplu mod prin care se alege o schema cromatica este pornind de la designul tematic al incapeirii. Puteti alege o padure, o plaja sau stilul urban pentru a realiza un decor modern si complex. Pentru un decor urban ar trebui sa mergeti pe ideea de linii drepte si nuante reci.

Nu veti gresi nici daca alegeti sa decorati in nuante clasice cum ar fi alb si negru sau o combinatie de albastru cu diferite nuante si accente de galben. Combinatiile cromatice sunt ideale pentru a decide si asupra decorului si obiectelor ornamentale pe care le veti plasa in respectiva incapere.

Obiectele decorative trebuie sa se asorteze cu nuantele peretilor dar in acelasi timp pot sa faca contrast cu acestia, iar decizia in acest sens se ia in functie de schema cromatica aleasa. Daca aveti culorile peretilor contrastante atunci decorul trebuie sa fie in armonie.

0 Shares
You May Also Like