Despre automatizarea portilor batante

0 Shares
0
0
0

Despre automatizarea portilor batanteIn majoritatea cazurilor portile automate sunt cele pe care le vedeti primele cand ajungeti acasa dupa o lunga perioada in care ati fost plecati sau dupa o zi lunga de munca. Datorita acestor porti va intoarceti acasa cu drag si daca aveti si telecomanda la indemana nu va trebui sa deranjati pe nimeni ca sa vina sa va deschida.

Daca va atrage ideea de a va automatiza portile atunci va recomandam sa faceti o vizita si pe Gunther-Tore Romania.

Automatizarea portilor este un procedeu relativ usor dar cel mai important lucru pe care ar trebui sa il faceti inainte este sa va alegeti corect sistemul de automatizari pentru porti.

Sunt unele criterii de care este recomandat sa tineti cont atunci cand alegeti motorul pentru automatizari care sa se potriveasca si vi le vom explica in continuare. Pentru ca alegerea pe care o faceti sa fie cea corecta trebuie sa tineti cont de aceste criterii simultan.

Dimensiunile pentru o aripa sunt foarte importante. De exemplu pentru o poarta batanta care are 2 aripi de cate 2 metri fiecare motorul trebuie ales pentru 2×2 metri. Fiecare motor va avea o fisa tehnica in care se va mentiona si dimensiunea maxima pentru o aripa ce poate fi controlata.

Al doilea criteriu, la fel de important ca si primul este greutatea unei aripi si in functie de aceasta se alege si motorul care poate sa opereze cu o astfel de poarta. Sunt motoare pentru greutati de 200 de kg sau pentru greutati mai mari pentru aripi. Se recomanda sa cunoasteti toate aceste informatii despre motoarele pe care vreti sa le alegeti.

Ciclul de functionare este si el un detaliu de luat in calcul. Tinand cont de frecventa cu care o poarta va fi inchisa sau deschisa motoarele sunt diferita. Sunt motoare pentru porti care au o utilizare rezisentiala si permit chiar si 20 de dezchideri pentru o singura zi dar sunt si motorizari pentru porti cu utilizate interna care permit in jur de 60 de deschideri zilnice.

Fiecare aripa a unei porti va fi conectata de un stalp si prin urmare dimensiunea stalpului este importanta. Aceasta dimensiune poate sa varieze in functie de poarta. Motorul se va alege in functie de distanta care exista intre balama si stalp.

In cazul in care distanta este sub 15 cm atunci vor fi alese motoare liniare scurte pentru ca pot sa aiba unghiul necesar pentru deschiderea bratului de automatizare. Daca distanta respectiva depaseste 15 cm atunci va recomandam sa utilizati motoare liniare mai lungi sau motoare cu brate ingropate sau articulate.

Accesoriile utilizate pentru a automatiza o poarta batanta trebuie sa fie si ele de o foarte buna calitate. Veti avea nevoie de o antena RTS care are rolul sa imbunatateasca receptia semnalului si sa mareasca raza in care telecomanda poate actiona.

Bateria de rezerva este foarte importanta pentru ca aceasta face ca poarta sa poata functiona si atunci cand este o pana de curent.  Video interfonul este recomandat pentru a putea identifica vizitatorii si pentru a le putea deschide si inchide poarta din casa fara a mai fi necesar sa va deplasati pana afara.

0 Shares
You May Also Like