Care este diferenta dintre producator si distribuitor de usi?

0 Shares
0
0
0

usiIn domeniul amenajarilor de case, multumita trendului in exapansiune in ceea ce priveste modelele noi de usi sunt si cateva diferente intre distribuitorul de usi si producatorul de usi, ceva mai greu sesizabile din cauza faptului ca cei doi pot fi confundati usor.

Tot timpul un producator poate sa fie si distribuitor in schimb invers este imposibil. Avantajele care apar din cauza confuziei de termeni sunt considerabile.

Citeste mai mult despre usile de interior sau de exterior pe Tgg.ro.

Un producator de usi ofera in primul rand certitudinea si garantia ca materialele utilizate sunt de o calitate foarte buna si au contracte serioasa cu firmele furnizoare de materii prime.

Promovarea pentru produse se face de fiecare data pe baza informatiilor reale si scopul principal este legat nu doar de comercializarea acestor produse ci si de castigarea segmentelor foarte largi din piata de domeniu in detrimentul firmelor distribuitoare care se bazeaza pe o serie de strategii financiare pe termen scurt.

Un alt avantaj este reprezentat de preturile mari pe care pot sa le aiba usile de la distribuitori din cauza faptului ca acestia sunt obligati sa introduca si adaosuri comerciale fara de care o astfel de afacere nu ar mai avea sens.

Negocierea cu producatorii este intotdeauna benefica pentru clienti pentru ca acestia au si posibilitatea de a gasi produse asemanatoare din punct de vedere al calitatii la preturi mult mai mici.

Daca luam in calcul faptul ca nu aveti posibilitatea de a va adresa direct unei firme producatoare chiar daca prin intermediul internetului aceasta se poate face foarte usor sunt cateva sfaturi pe care ar trebui sa le urmati cand va cumparati o usa de la distribuitori.

Pentru panoul exterior de la o usa expusa razelor solare e indicat sa aveti si ceritificatul producatorilor usii si nu doar pe cel al vanzatorului. Producatorul ar trebui sa certifice in scris ca exteriorul unei usi este rezistent la razele solare, ploaie si inghet, altfel riscati ca usa sa se degradeze rapid.

Modul de prindere pentru balamale pe foaia si tocul usilor de la exterior in mod securizat este important pentru fiabilitatea usii.

Informatiile cu privire la modul de prindere al balamalelor si la rezistenta acestora in timp ar trebui specificate de catre producator. Tineti cont si de faptul ca explicatia care spune ca din cauza balamalelor care cedeaza cu timpul usa nu se etanseaza este o explicatie falsa.

Pentru usile de exterior securizate este imposibil acest lucru. Tocul de la usa este partea care in timp se poate modifica si atunci balamalele nu mai functioneaza in mod corespunzator si vor aparea probleme de etansare.

Tipul de toc pe care il are usa este foarte important. Riscul ca usa sa se deschida prin efractie in cazul in care tocul este segmentat este redus fata de riscul ca usa sa fie deschisa prin efractie in cazul unui toc nesegmentat.

Atunci cand cumparati o usa se recomandam sa aveti grija si la izolarea fonica a usii. Nu este deloc confortabil sa auziti diverse zgomote din exterior si se recomanda sa aveti si un certificat al producatorului in acest sens pentru a fi corect informati.

0 Shares
You May Also Like