Cum alegem un curs de formare profesionala?

Cum alegem un curs de formare profesionala?

0 Shares
0
0
0

Cursurile de formare profesionala reprezinta practic instrumente eficiente de adaptare mult mai rapida la ritmul tot mai accelerat al schimbarilor profesionale. Certificatele de calificare si de absolvire, care sunt obtinute dupa urmarea unui curs de formare profesionala, sunt recunoscute atat in tara cat si in toate tarile membreale Uniunii Europene.

Intrebarea care se pune este cum putem alege un curs de formare profesionala cu posibil raspuns pe Cursuriautorizate.eu.

In primul rand verificarea furnizorului. Pe piata exista numeroase cursuri de formare profesionala, multe dintre aceste cursuri nefiind acreditate sau in curs de acreditare. De aceea trebuie sa ne asiguram de faptul ca alegem un furnizor de cursuri acreditat sau autorizat de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari.

Pe site-ul acesteia se poate verifica foarte usor daca un furnizor este acreditat sau nu. In al doilea rand este importanta verificarea ofertelor. Dupa ce v-ati ales domeniul sau cursul de formare profesionala pe care il doriti, este foarte bine sa ne informam cat mai bine inainte de a opta pentru un furnizor, deoarece preturile unui  curs variaza extrem de mult. Bineinteles ca exista si institutii care ofera cursuri de formare profesionala gratuite.

Aceste cursuri sunt proiecte finantate din fonduri europene. In al treilea rand este deosebit de importanta obtinerea de informatii concrete direct de la furnizor. Aceste informatii pe care le putem obtine de la furnizorul de formare profesionala sunt extrem de importante inainte de luarea unei decizii.

O informatie esentiala este modul in care este structurat cursul. Alte informatii pe care trebuie sa le obtineti sunt cele referitoare la tipul cursului, programul de desfasurare, sau cum se desfasoara examenul final. Un element deosebit de important este aflarea unor date esentiale despre formatorii care predau cursul. Este important de stiut si cati formatori sunt pentru cursul respectiv si totodata ce experienta au acestia.

In al patrulea rand trebuie sa ne informam suplimentar, mai ales caeste vorba de investirea unor sume consistente de bani si totodata irosirea de timp intr-un curs de formare profesionala. De aceea este deosebit de important sa cerem si parerea altor beneficiari ai acestor programe de perfectionare.

Important este sa verificati daca exista un forum de discutii pe care sa puteti afla diverse pareri despre furnizorul cursului ales. Acesta reprezinta un mare avantaj pentru furnizor mai ales daca forumul este deschis pe site-ul firmei, pentru ca acest lucru da incredere clientilor. Acestia pot afla in timp util multumirile si in acelasi timp nemultumirile unor persoane care au urmat in ultima perioda cursul respectiv.

In concluzie, formarea profesionala este importanta din doua motive. In primul rand cei care urmeaza un asemenea curs pot avansa foarte usor din punct de vedere profesional. In al doilea rand formarea profesionala de calitate poate reprezenta obtinerea unui loc de munca bine platit.

Aceasta nu este cea mai sigura cale pentru atingerea evolutiei profesionale, dar cu siguranta formarea profesionala riguroasa reprezinta o oportunitate. Tinand cont de faptul ca in general invatarea inseamna progres, investitia in acest sens nu poate reprezenta o pierdere de resurse.

0 Shares
You May Also Like