Cum alegi masa si scaunele?

Cum alegi masa si scaunele?

0 Shares
0
0
0

Cum alegi masa si scaunele?Indiferent de faptul ca discutam despre bucatarie sau despre living, masa si scaunele sunt extrem de importante, pentru ca la masa trebuie sa stam atunci cand mancam, iar pe scaune ne asezam.

Pe langa rolul practic pe care il au aceste elemente de decor, trebuie mentionat faptul ca ele mai sunt foarte importante si datorita faptului ca ele pot sa ajute o incapere sa iasa foarte mult in evidenta prin eleganta, stil si rafinament, in conditiile in care sunt alese intr-un mod inteligent.

Ei bine, toti cei care trebuie sa isi cumpere mese si scaune vor gasi in continuarea acestui articol cateva detalii foarte importante de care trebuie sa tina cont pentru a face cea mai buna alegere.

Asadar, in primul rand trebuie tinut cont de incaperea unde vor fi tinute mesele si scaunele, pentru ca nu este indicat ca pentru bucatarie sa se aleaga masa si scaune de living, iar pentru living masa si scaune de bucatarie.

Apoi, trebuie tinut cont si de materialul din care este consturita masa, iar aici trebuie mentionat faptul ca mesele pot sa fie construite din lemn masiv de exemplu, iar acestea cu siguranta vor avea o durata de viata indelungata.

Aceste mese din lemn masiv insa au si preturi destul de piperate, asa ca toti cei care nu sunt dispusi sa investeasca foarte multi bani intr-o masa pot alege sa isi cumpere o masa din PAL de exemplu sau o masa din MDF.

Se mai pot gasi deasemenea mese care sa aiba scheletul din lemn sau din metal, iar blatul din sticla, iar aceste mese cu siguranta vor arata minunat, insa ele sunt foarte sensibile.

Un alt amanunt care conteaza foarte mult pe langa calitatea materialelor din care sunt construite mesele, este legat de dimensiunile mesei. Cu siguranta intr-o bucatarie spatioasa sau intr-un living spatios, o masa de dimensiuni mari incape fara nici o problema.

In schimb, atunci cand discutam despre o incapere de dimensiuni mici, atunci cu siguranta trebuie aleasa o masa de dimensiuni reduse, sau de ce nu, se poate alege chiar si o masa extensibila. Plus de asta, o masa extensibila imbina utilul cu placutul, asa ca este o masa perfecta.

Deasemenea, atunci cand vine vorba despre alegerea unei mese conteaza foarte mult si forma sa, asa ca aici trebuie mentionat faptul ca se pot gasi mese care sa aiba forma dreptunghiulara, se pot gasi deasemenea mese cu forma rotunda sau mese cu forma patrata. In functie de preferinte, in functie de dimensiuni si in functie de nevoi, fiecare isi poate alege forma perfecta a mesei.

Un alt detaliu care conteaza foarte mult atunci cand vine vorba despre alegerea mesei este acela ca trebuie sa se tina cont si de numarul de persoane care incap la masa.

In ceea ce priveste scaunele lucrurile sunt mai simple, pentru ca ele pot sa vina la set cu masa, sau se pot cumpara separat.

Si scaunele pot avea diferite forme, pot sa fie construite din diferite materiale, insa acestea se vor alege doar dupa ce se va alege masa.

 

0 Shares
You May Also Like