Ce problema rezolva un kit ambreiaj KIA?

Ce problema rezolva un kit ambreiaj KIA?

0 Shares
0
0
0

Ce problema rezolva un kit ambreiaj KIA?Un kit ambreiaj KIA rezolva problemele ce tin de functionarea unui abreiaj la masinile KIA. Aceste masini, care si-au imbunatatit mult design-ul in ultimul timp si care folosesc materiale de foarte buna calitate pentru interior, oricat de mult iti place o astfel de masina, daca nu ai grija de ea, tot va trebui la un moment dat sa treci prin service.

Un ambreiaj este alcatuit din mai multe piese: discul ambreiajului, placa de presiune, rulmentul, carcasa, furca de angrenare si suruburile cu ajutorul carora sunt prinse aceste componente. Discul e acoperit pe ambele fete cu material de frictiune. Apoi, placa de presiune are o diafragma metalica cu mai multe “petale”, care ridica discul atunci cand este apasata pedala.

Rulmentul are rolul de a impinge diafragma. Furca de angrenare este conectata la rulment, iar actionarea furcii de angrenare se face in general hidraulic, dar mai poate fi si prin cablu sau actionata direct de catre pedala.

Pedala apasata face ca legatura dintre motor si cutia de viteze sa fie intrerupta, iar la ridicarea piciorului de pe pedala se angreneaza ambreiajul, iar asta face ca viteza de invartire a volantei sa devina aceeasi cu cea de invartire a axului ce intra in cutia de viteze.

Pare complicat nu? Este, pentru ca sunt multe piese implicate, iar acestea se pot uza daca nu folosim corespunzator ambreiajul. Cand ambreiajul se defecteaza, vei avea nevoie de un kit ambreiaj KIA, iar masina ta va fi ca noua, ambreiajul functionand din nou la fel de bine ca atunci cand ai cumparat masina. Stilul de condus al fiecarui sofer posesor de KIA va determina frecventa de schimbare a ambreiajului.

Cu alte cuvinte, daca nu ai grija sa nu abuzezi de pedala de ambreiaj, vei conduce cu acelasi ambreiaj multe sute de mii de kilometri, iar daca nu, vei apela la un magazin online de piese auto pentru a-ti cumpara un kit ambreiaj KIA.

Ai grija de ambreiajul masinii tale KIA si nu uita: la semafor nu se sta cu piciorul pe ambreiaj. Trage mai bine frana de mana cand stai la semafor si relaxeaza-ti picioarele! Ii vei permite si ambreiajului sa se relaxeze in acelasi timp!

0 Shares
You May Also Like