Cum se conduce masina la drum lung?

Cum se conduce masina la drum lung?

0 Shares
0
0
0

Sunt anumite situatii in care puteti avea nevoie de amanet auto pentru a  va cumpara o masina sau pentru a o amaneta pe cea pe care o aveti deja. In ambele situatii masina va trebui sa fie in stare perfecta de functionare si sa arate cat mai bine, si de aceea in acest articol va prezentam cum puteti sa conduceti corect masina pe trasee lungi pentru a o mentine in stare buna.

In mod special pentru soferii incepatori care pentru prima data pleaca la drum lung, este foarte important sa tina cont de mai multe aspecte care sa faca drumul mai putin stresant si mai usor.

Cum se conduce masina la drum lung

Inainte de a pleca la drum va recomandam sa luati in calcul distanta ce va fi parcursa si starea drumurilor, dar si limitele de viteza impuse pe traseu, prognoza meteo pentru respectiva perioada si conditiile de trafic, precum si locatia oraselor aflate pe traseu unde puteti sa va opriti in caz ca este nevoie.

Tinand cont de toate aceste aspecte se va putea stabili ora sau ziua de plecare pentru a putea ajunge la timp la destinatie.

Este important ca soferul sa se odihneasca foarte bine inainte sa plece la drum si sa nu conduca pentru mai mult de 8 ore. De asemenea trebuie sa faca o pauza pentru cel putin 10 minute dupa fiecare doua ore de condus. De asemenea va recomandam sa evitati sa conduceti mult noaptea pentru ca este mai obositor, mai ales pentru soferii incepatori.

Inainte de a pleca verificati in mod obligatoriu nivelul pe care il are uleiul de motor si presiunea din roti dar si daca aveti suficient combustibil.

Se recomanda utilizarea GPS-ului in caz ca mergeti intr-o zona necunoscuta. Se utilizeaza cat mai mult treptele de viteza superioara pentru ca acestea ajuta la consumul de carburant.

Nu se recomanda franarea si circularea cu o viteza foarte mica, sub limitele legale in cazul in care va intalniti cu echipaje de politie pentru ca lucrul acesta poate sa influenteze negativ traficul.

Banda aflata langa axul drumului se utilizeaza numai pentru a depasi. In cazul in care e necesar sa depasiti faceti asta doar dupa ce ati luat toate masurile pentru siguranta si numai in conditiile in care depasirea poate sa aiba loc fara riscuri.

Viteza de deplasare ar trebui sa se adapteze tinand cont de starea drumului pe care va aflati.

Daca mergeti la un drum mai lung va recomandam sa ascultati muzica pentru a fi mai relaxat.

Statisticile oficiale ne arata ca numarul de soferi neexperimentati care mor in accidente rutiere este de doua ori mai mare fata de cel al soferilor cu experienta. Lucrul acesta se va datora mai multor factori la care tinerii soferi se expun cu voie au fara voie.

Lipsa experientei este pe primul loc atunci cand vine vorba despre cauzele accidentelor rutiere care au consecinte grave sau foarte grave. Daca toti oamenii pot sa manevreze masina in acele 30 de ore din timpul scolii, experienta se va capata in timp si de aceea pana cand nu avem aceasta experienta este bine sa fim prudenti.

0 Shares
You May Also Like