Cum poti alege cea mai buna hrana si mancare pentru caini?

Cum poti alege cea mai buna hrana si mancare pentru caini?

0 Shares
0
0
0

Cum poti alege cea mai buna hrana si mancare pentru caini?Pe piata exista diferite tipuri de hrana si mancare pentru caini si este foarte important sa alegi un produs care sa contribuie la o stare de sanatate optima a animalului de companie. Cu siguranta vrei sa oferi cainelui tau cea mai potrivita dieta pentru a te asigura ca acesta are o sanatate buna.  Probabil ai auzit deja foarte multe pareri despre cele mai comune tipuri de hrana si acum este confuz, nemaistiind ce sa alegi. Suntem aici pentru a veni in ajutorul tau cu informatii suplimentare.

Diferitele tipuri de hrana si mancare pentru caini

Exista mai multe moduri de a alimenta companionul blanos. In termeni concreti, tipurile de produse alimentare sunt clasificate in trei categorii:

  • Crochete: alimente industriale uscate, cele mai utilizate in prezent;
  • Conserve cu carne si legume in sos: mancarea industriala umeda, de asemenea foarte raspandita;
  • Alimente de casa: aceste alimente sunt gatite in bucataria proprie;
  • Alimente BARF: acestea sunt reprezentate de carne cruda si oase, fara cereale. Nu este recomandata deoarece este foarte dificil sa acoperi nevoile nutritionale ale cainelui: exces de minerale, deficiente de oligoelemente, vitamine si acizi grasi.

Alimentele de o calitate foarte buna, numite premium, sunt cele care trebuie adaptate fiecarui caine in functie de rasa, varsta si nivelul de activitate. Poti gasi aceste alimente la medicul veterinar sau in magazine fizice si online.

Alimentele standard sunt cele care pot fi gasite in supermarketuri si piete. Nu sunt alimente foarte bune si sunt mult mai slabe din punct de vedere calitativ fata de cele premium, insa sunt solutii utile pentru investitii medii.

Alimentele produse in casa sunt interesante daca sunt pregatite in mod echilibrat. Principalul lor avantaj il reprezinta utilizarea ingredientelor proaspete. Acesta trebuie sa fie compus din carne, cereale, legume verzi la care se adauga ulei, drojdie de bere si un supliment de vitamine si minerale.

Principalul dezavantaj este dificultatea de a pregati o masa sanatoasa si echilibrata in fiecare zi. Acest lucru necesita cunostinte de nutritie canine si dietetice destul de avansate. Este necesar sa cunosti perfect detaliile nevoilor cainelui, care variaza in functie de rasa, varsta, nivelul de activitate. Dupa ce ai toate aceste informatii, va trebui sa cantaresti fiecare ingredient.

Veterinarii recomanda ca stapanii sa evite retetele vechi de mancare pentru caini reprezentate de supa din orez cu bucati de carne grase si resturi de la mese. Acest tip de alimentatie este dezechilibrat si poate genera deficiente semnificative, daunatoare sanatatii animalului. In locul unei astfel de diete se recomanda alimentele standard, chiar daca sunt alese cele normale.

Mancarea industriala pentru caini este intotdeauna echilibrata si este usor de administrat. Cu ajutorul acestor aliment produse in fabrica, animalul de companie va primi cantitatea suficienta de nutrienti de care are nevoie pentru a trai normal si pentru a fi activ.  Alimentele premium sunt produse din ingrediente de inalta calitate, cu un nivel nutritional mai ridicat si foarte usor digerabile. Alimentele industriale sunt fabricate de specialisti in nutritie canina si  contin toate substantele nutritive in proportii optime, deci nu este necesar sa se adauge vitamine, minerale sau orice alt ingredient sau supliment.

 

0 Shares
You May Also Like