Cum poti alege iluminatul potrivit pentru fiecare camera?

Cum poti alege iluminatul potrivit pentru fiecare camera?

0 Shares
0
0
0

Cum poti alege iluminatul potrivit pentru fiecare camera?Iluminatul este unul dintre elementele cheie care va ajuta sa va transformati casa intr-un mod frumos. Iluminarea buna va va ajuta sa faceti sarcinile mai usoare, va va face sa va simtiti mai in siguranta si mai confortabil si va va permite sa va bucurati de casa dumneavoastra la potentialul sau maxim.

Cu toate acestea, fiecare camera are nevoi unice si specifice de iluminare generala si decorare. Iata cateva sfaturi si idei de care sa tii cont atunci cand te gandesti la nevoile de iluminare din fiecare camera din casa ta. Daca nu sunteti sigur ce fel de corpuri de iluminat aveti nevoie sau sunteti doar in cautarea inspiratiei, luati cateva minute pentru a citi acest ghid! Poti alege mai multe tipuri de corpuri de iluminat pentru casa ta.

Utilizati iluminatul si decorarea pentru a face o prima impresie. Holul transmite prima impresie a interiorului unei case. Asezati un candelabru traditional, o lampa moderna de pandantiv sau dispozitive de iluminat de tranzitie in apropierea tavanului din centru, in hol, pentru a oferi iluminare de baza si pentru a crea o atmosfera confortabila.

Adu imaginatia la viata si iluminati-o cu lumina  cu halogen sau cu iluminare reglabila incastrata. Oglinzile ofera, de asemenea, o nota decorativa speciala unui hol.

Asigurati-va ca dispozitivele decorative de iluminat se potrivesc in locul respectiv. Nu toate lobby-urile pot contine un candelabru mare, asa ca asigurati-va ca proportiile sunt corecte. In mod similar, daca aveti un spatiu mai mare, veti avea nevoie de dispozitive de iluminat mai mari. Daca veti putea vedea dispozitivele de iluminat de sus, asigurati-va ca alegeti un candelabru care arata atragator .

Amintiti-va ca scarile si coridoarele ar trebui sa aiba o iluminare generala buna din motive de siguranta. Pentru a evita accidentele, scarile trebuie iluminate de sus in jos cu intrerupatoare pe ambele parti. In coridoare, din motive de siguranta, plasati dispozitive de iluminat la fiecare 2 pana la 3 m). Alege  dispozitivele de iluminat, care se potrivesc cu candelabru din hol sau cu lampa pandantiv cu un dispozitiv de iluminat aproape de tavan pentru holuri si un mic dispozitiv de iluminat cu sir pentru scari.

Utilizati candelabre de perete potrivite pentru a completa dispozitivul de iluminat agatat al salii. Candelabrele de perete ar trebui sa fie intotdeauna montate deasupra nivelului ochilor (aproximativ 66 “de la centrul dispozitivului de iluminat la sol), astfel incat sursa de lumina sa nu fie vizibila.

Utilizati  corpuri de iluminat pentru a scoate la iveala  cele mai bune colturi  din camerele de zi. Imbunatatiti atmosfera camerei, dramatizati texturile peretilor, accentuati-va operele de arta sau pur si simplu oferiti iluminare generala pentru birou, living, camera de familie, camere de agrement sau dormitoare. Exista o mare varietate de diferite tipuri de textura de iluminat, care va servi atat de iluminat general si de iluminat decorativ.

Utilizati lumini incastrate pentru a ilumina un loc in general. Acest lucru este de preferat, deoarece sursa de lumina este ascunsa. Dispozitivul de iluminat din apropierea tavanului, candelabrele de perete si lampile interioare sunt, de asemenea, alegeri bune si ofera o iluminare ampla. Aceste dispozitive de iluminat nu sunt doar piese decorative, ci si surse ideale de iluminat pentru birou, pentru lectura sau jocuri.

  • In timp ce dispozitivele traditionale de iluminat de perete raman cea mai populara forma de iluminare a peretilor, candelabrele de perete mai contemporane devin populare pentru iluminarea accentului.

Incercati sa utilizati lumini incastrate sau  corpuri de iluminare pentru a aduce o camera la viata prin accentuarea operei de arta, a baii sau a iluminarii.

Lampile interioare sunt, de asemenea, o alegere excelenta. Lampile de perete vor fi o alternativa buna daca spatiul de masa este limitat. Incercati o lampa fluorescenta compacta pentru a obtine mai multa valoare pentru banii dvs.

Creati un punct central cu iluminare

Masa  este la locul ei, scaunele sunt asezate, iar masa este gata. Singurul lucru care lipseste pentru a completa imaginea este piesa centrala, dispozitivele de iluminat. Aceste dispozitive sunt punctul central al camerei, deci ar trebui sa-si exprime propriul stil personal si, in acelasi timp, sa raspunda nevoilor generale de iluminare. In timp ce stilul tau alimentar si divertismentul sunt casual si relaxate sau, in general, ceva mai formale, ar trebui sa alegi un dispozitiv de iluminat care sa reflecte stilul tau.

Utilizati un candelabru sau o lampa pandantiv ca iluminare generala. Ambele dispozitive de iluminat sunt surse excelente de iluminare si sunt sigur de a regla tonul sufrageriei. Corpurile de iluminat pe perete incorporate pot oferi, de asemenea, iluminare suplimentara pentru a ajuta la crearea iluziei de a avea o camera mai mare.

Cand agatati un candelabru, asigurati-va acest candelabru este de 6 “la 12” (15 la 30 cm) mai mici decat partea mai ingusta a mesei. Partea de jos a lampii pandantiv sau candelabru ar trebui sa fie de aproximativ 30 “(76 cm) deasupra mesei.

0 Shares
You May Also Like