Ce sunt ochelarii polarizati si cum sa stii daca ochelarii sunt... polarizati

Ce sunt ochelarii polarizati si cum sa stii daca ochelarii sunt… polarizati?

0 Shares
0
0
0

Stim de ani de zile ca ochelarii de soare sunt un element indispensabil datorita constientizarii care exista cu privire la daunele cauzate vederii noastre de razele ultraviolete. Dar ce valoare adaugata putem da ochelarilor de soare? Unul dintre raspunsuri este: lentile polarizate, unul dintre tipurile de cristale cu protectie solara.

In acest articol vei descoperi ce sunt ochelarii de soare polarizati, cum sa stii daca ochelarii de soare sunt polarizati si la ce folosesc aceste tipuri de ochelari.

Ce sunt ochelarii de soare polarizati?

 Viyogo.ro este locul din care poti cumpara toate produsele de care ai nevoie pentru tine.

Ochelarii de soare polarizati sunt ochelari de soare de baza la care se adauga o foaie care filtreaza razele soarelui care cad intr-o anumita directie. In acest fel, reflexiile sunt eliminate si este permisa o vizibilitate mai buna. Din acest motiv, acest tip de ochelari au fost populari pentru o lunga perioada de timp in randul marinarilor si pescarilor, dar astazi exista mult mai multi care beneficiaza de avantajele ochelarilor de soare polarizati.

Nu ezitati sa vizitati catalogul larg de ochelari de soare polarizati. Vei gasi ochelari de soare polarizati pentru tine la cel mai bun pret de pe piata.

Pentru ce se folosesc ochelarii de soare polarizati?

Indispensabili pentru o conducere buna

Ochelarii de soare polarizati sunt ochelari de conducere buni si, prin urmare, foarte recomandati soferilor obisnuiti, deoarece reduc reflexiile drumului si capota masinii.

Ei ajuta, de asemenea, la combaterea oboselii oculare care poate aparea in timpul conducerii, in special in calatoriile lungi, deoarece ofera o viziune mai clara, cu un contrast mai mare. Numai daca ochelarii nu sunt de calitate poate aparea o distorsiune sau un sentiment de vedere incetosata.

Aliati ai sporturilor in aer liber, printre altii

Acest tip de ochelari aduce, de asemenea, beneficii persoanelor care efectueaza sporturi in aer liber asiduu, cum ar fi schiori, biciclisti, jucatori de golf si alergatori, deoarece toate aceste activitati necesita indepartarea stralucirii pentru o siguranta si performanta optime; persoanele cu ochi sensibili la lumina, cum ar fi cei cu un iris clar; sau cei care au suferit recent o interventie chirurgicala la ochi.

Dimpotriva, prin natura lor, ochelarii polarizati pot reduce vizibilitatea imaginilor produse de afisajele cu cristale lichide sau de ecranele cu emitatoare de lumina LED, cum ar fi, de exemplu, ecranele gasite in atm-uri, telefoane mobile sau browsere. Asadar, este important sa alegi ochelarii potriviti pentru fiecare ocazie si ca, daca mergi la o alergare, sa iei cu tine cei mai buni ochelari de alergare.

Cum stii daca ochelarii de soare sunt polarizati?

Cum stii daca ochelarii de soare sunt polarizati? Ei bine, ochelarii de soare foarte usori, polarizati se disting de ochelarii de soare traditionali, deoarece in interiorul tijei au un “P” sau cuvantul “Polarizat” inscriptionat pentru a indica faptul ca sunt ochelari certificati.

In cazul in care nu o au, Alicia Escuer, directorul tehnic al Universitatii de Optica, explica cum sa stii daca ochelarii de soare sunt polarizati, plasand ochelarii de soare in fata unui monitor si miscandu-i lateral si vertical in unghiuri diferite. “Daca sunt polarizati, atunci cand sunt plasati in anumite unghiuri, obiectivul ar trebui sa devina negru si sa ne impiedice sa vedem ecranul prin ele, deoarece, prin suprapunerea a doua lentile polarizate perpendicular, lumina nu trece.”

In plus, lentilele polarizate pot fi combinate cu alte caracteristici care pot imbunatati experienta utilizatorului, de exemplu, sticla polarizata progresiva pentru presbytes care practica sporturi in aer liber sau cu lentile in oglinda pentru cei care au nevoie de o lentila mai intunecata din cauza conditiilor de intensitate maxima a luminii (munti inalti, sporturi nautice…).

Cum functioneaza lentilele polarizate?

Lumina soarelui este omnidirectionala, dar cand ricoseaza de pe o suprafata plana se transforma in lumina polarizata. Aceasta lumina calatoreste orizontal si este mult mai intensa chiar si decat lumina directa a soarelui.

O astfel de lumina polarizata este responsabila pentru stralucire si disconfort vizual. Filtrul polarizat pe care lentilele il au blocheaza sau absoarbe acea lumina care calatoreste orizontal si permite trecerea undelor verticale, in acest fel luminozitatea este neutralizata.

Care sunt beneficiile lentilelor polarizate?

Lentile polarizate, de asemenea:

  • Eliminati stralucirile enervante
  • Imbunatatirea contrastelor
  • Imbunatatirea acuitatii vizuale
  • Creste confortul vizual

Cui i se recomanda sa poarte ochelari polarizati?

Prin neutralizarea stralucirii, ochelarii de soare cu lentile polarizate devin un instrument perfect pentru pescuit, sporturi nautice in general si atunci cand conduci. Ei protejeaza cu adevarat de reflectiile soarelui si astfel elimina riscul unor accidente, mai ales in timpul sofatului.

Acestea nu sunt recomandate sportivilor sau profesiilor care implica in practica lor de zi cu zi pentru a vizualiza ecrane digitale, deoarece lentilele polarizate pot bloca lumina orizontala emisa de aceste ecrane si nu arata optim sau, in cel mai rau caz, arata complet intunecat.

 

 

0 Shares
You May Also Like